Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:459592
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Investīcijas, to būtība un iedalījums    3
2.  Investīciju loma valsts ekonomiskajā attīstībā    11
3.  Valsts investīcijas    14
  Valsts investīcijas ir tā kopējā pamatkapitāla veidošanās daļa, kas tiek finansēta no valsts, pašvaldību un speciālo budžetu līdzekļiem. Tie ir galvenokārt ieguldījumi bāzes infrastruktūras veidošanā un modernizācijā un sociālās sfēras producēto aktīvu veidošanā.    14
4.  Tiešo ārvalstu investīcijas    19
  Tiešo ārvalstu investīciju riska faktori    24
6.  Tiešo ārvalstu Investīciju klimata priekšrocības un trūkumi    27
7.  Tiešo ārvalstu investīciju analīze Latvijā    29
  Nobeigums    32
  Izmantotās literatūras saraksts    33
Darba fragmentsAizvērt

Investīcijas ir ļoti nozīmīgs un ekonomiku ietekmējošs faktors. Latvijas tautsaimniecības stāvoklis un tās tālākā attīstība ir cieši saistīta ar investīcijām. Protams, arī ārvalstu investoriem Latvija lielā mērā šķiet pievilcīga, pateicoties tās labajam ģeogrāfiskajam stāvoklim un blakusesošajam lielajam Krievijas tirgum. Svarīgs ikvienas valsts, arī Latvijas valdības mērķis ir padarīt tās ekonomiku konkurētspējīgu pasaules tirgū. Prakse ir pierādījusi, ka viens no efektīvākajiem instrumentiem, ar kura palīdzību to var paveikt, ir tiešo ārvalstu investīciju piesaistīšana Latvijā.
Gandrīz visās valstīs rūpējas par ārvalstu investīciju piesaistīšanu un ārējās tirdzniecības attīstību, kas nozīmē papildu iespējas ekonomikas attīstībai. Svarīgi, lai starpvalstu tirdzniecība un investīcijas veicinātu starptautisko darba dalīšanu, kas ļauj specializēties atsevišķas firmas konkrētiem apstākļiem piemērotas produkcijas ražošanā, nodrošinot zemākas cenas un vienlaikus ļaujot saglabāt plašu tirgu. Vēl joprojām Latvijā pastāv neskaidri un līdz galam neizstrādāti jautājumi par ārvalstu kapitāla ienākšanu valstī. Pārāk lielie nodokļi ir tikai viens no daudzajiem iemesliem, kādēļ tik daudzas ārvalstis neredz perspektīvas savu līdzekļu ieguldīšanai Latvijas uzņēmumos. Ekonomiskās politikas mērķis ārvalstu investīciju piesaistē ir gūt tās aizvien prāvākos apjomos, lai nodrošinātu ātrāku un kvalitatīvāku ekonomikas izaugsmi. Ārvalstu investīcijas var papildināt nepietiekamos iekšējos uzkrājumus, nodrošināt globālo efektīvu ražotņu izveidošanu, pieeju tehnoloģijai, pilnveidot vadību, dot netiešus pozitīvus efektus, atvieglot pieeju ārzemju tirgiem ar ārvalstu partneru izplatīšanas tīklu starpniecību un produkcijas uzlabotu kvalitāti un dizainu utt. Vadības politika paredz nodrošināt vienādus nosacījumus ārvalstu un vietējiem uzņēmējiem.
Darba mērķis ir apkopot un analizēt maksimāli pieejamo informāciju par tiešo ārvalstu investīciju ietekmi uz Latvijas ekonomiku.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117245
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties