Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:181950
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar Igaunijas neatkarības atgūšanu 1991. gadā, Igaunijā izmainījās politiskā, ekonomiskā un sabiedriskā sistēma. Igaunija attīsta modernu tirgus ekonomiku. Tās ekonomiskie panākumi tika būvēti uz stabilu valūtu, brīvu ārējās tirdzniecības režīmu, cenu liberalizāciju, valsts subsīdiju atcelšanu, ātru privatizācijas procesu un efektīvu bankrota likumdošanu. Rezultātā, Igaunija sasniegusi visai ātru ekonomikas pārstrukturēšanu un stabilizāciju, kā arī sasniegusi augstus rādītājus ārvalstu investīciju piesaistes ziņā. Igaunijas ekonomisko attīstību pastiprina tās pievienošanās Eiropas Savienībai.
Šī gada 1.maijā Igaunijai apritēja 5 gadi kopš iestājās Eiropas Savienībā, līdz ar to Igaunija izjutusi lielu ekonomisko izaugsmi un citu ES dalībvalstu solidaritāti. No ES saņemtais finansējums ir uzlabojis Igaunijas konkurētspēju pasaules tirgū un devis iespēju veikt valstij nepieciešamās investīcijas. ES atbalsta maksājumi lauku attīstībai deva atspērienu lauku attīstības veicināšanā, laukos dzīvojošo iedzīvotāju ienākumu palielināšanā un videi draudzīgas ražošanas attīstībā. Piecu gadu laikā notikušas lielas izmaiņas visās dzīves jomās, sākot ar ekonomiku un beidzot ar valsts aizsardzību, ES darba tirgus atvēršana, kas īpaši pēdējā laikā veicinājusi darba algu paaugstināšanos un bezdarba samazināšanos. Ekonomiskai izaugsmei paātrinoties, palielinājās ārējo investīciju efektivitāte, līdz ar to Igaunijas ekonomikā pieaugošā apmērā ieplūda ārzemju investīcijas. Tiešo ārvalstu investīciju plūsma pēc iestāšanās ES ir palielinājusies. Tā iespaidā ievērojami pieaugušas tiešās investīcijas valsts finanšu sektorā, tajā skaitā apdrošināšanā un tirdzniecībā. Šogad strauji kritās importēto preču daudzums, jo samazinās iekšējais patēriņš.
Kopš iestāšanās ES rezultātā ir uzlabojusies konkurētspēja pasaules tirgū un radusies iespēja lielā skaitā īstenot valstij nepieciešamās investīcijas. Papildus ES finansējumam savs ieguldījums Igaunijas attīstībā ir arī Norvēģijai, Šveicei un Eiropas Ekonomikas zonas finanšu mehānismam.
Aptuveni divas trešdaļas no visiem Zviedrijas un Somijas investoru ieguldījumiem Baltijas reģionā koncentrētas Igaunijā, kas arī nosaka salīdzinoši augstāko tiešo investīciju līmeni šajā valstī.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117245
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties