Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306171
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Normatīvo aktu regulējums    4
  Likuma nepilnības    5
  Kompleksie atbalsta pasākumi invalīdiem    6
  Subsidētās darba vietas    7
  Darba devējs    8
  Dažādu organizāciju loma invalīdu nodarbinātības jautājumos    9
  Darbinieku invalīdu integrācija ārzemēs    10
  Secinājumi    14
  Literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Ievads:


Invalīds gandrīz ne ar ko neatšķiras no parasta vesela cilvēka, izņemot to, ka viņš ir cilvēks ar īpašam vajadzībām. Tas ir cilvēks, kurš kādu iemeslu dēļ nespēj pilnvērtīgi dzīvot un darīt visu, ko māk darīt vesels cilvēks. Bet tas nenozīmē to, ka cilvēks kļūdams par invalīdu nespēj vairs būt par pilnvērtīgu sabiedrības locekli. Tāpat, ka visiem pārējiem viņš var strādāt, pelnīt naudu, tikties ar draugiem, izklaidēties, rūpēties par kādu. Bet viņām ir nepieciešama palīdzība, ne tikai no saviem tuvākajiem, bet arī no valsts, kuras uzdevums ir rūpēties par visiem saviem iedzīvotājiem.
Cilvēki ar invaliditāti jebkurā sabiedrībā pieder pie riska grupas, kas ir pakļauta sociālajai izstumtībai un diskriminācijai. Par cēloņiem šādai situācijai dažreiz kalpo aizspriedumi, bet daudz biežāk to izraisa sabiedrības vienaldzība un neinformētība par turpat apkārtnē esošajiem cilvēkiem ar speciālajām vajadzībām, kā rezultātā tiek izveidotas un nostiprinātas barjeras, kas neļauj invalīdiem kļūt par pilntiesīgiem sabiedrības locekļiem. Mūsdienās visā pasaulē pēdējos gadu desmitos attieksme pret invalīdiem, kas agrāk balstījās uz žēlošanu un pārprasto invalīdu bezpalīdzību, ir nomainījusies pret centieniem sniegt cilvēkiem ar speciālām vajadzībām iespējas pašiem pārvaldīt savu dzīvi. Uzsvars tiek likts uz tādas sabiedrības izveidošanu, kas ļautu iekļaut sevī un spētu nodrošināt visu cilvēku, tajā skaitā cilvēku ar invaliditāti vajadzības. Diemžēl šīs izmaiņas nenotiek ātri. Saskaņā ar Madrides deklarāciju: „Mūsu sabiedrības uzbūve bieži ir iemesls tam, ka cilvēki ar invaliditāti nespēj pilnībā īstenot savas cilvēktiesības, un ir pakļauti sociālajai izstumtībai.’’ Statistikas dati rāda, ka cilvēkiem ar invaliditāti ir nepieļaujami zems izglītības un nodarbinātības līmenis. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc cilvēki ar invaliditāti daudz biežāk nekā cilvēki bez invaliditātes dzīvo nabadzībā
Katras valsts uzdevums ir nodrošināt invalīdiem iespēju realizēt sevi, lai viņi nejustos nevajadzīgi, un lai varētu nodrošināt sevi, tāpat ka visi pārējie ar visu nepieciešamo labai dzīvei. Bet, ne vienmēr valsts pilda savus pienākumus, vai arī pilda, bet nekvalitatīvi. Savam pētnieciskajam darbam es izvēlējos tieši šo tēmu, jo manuprāt, mūsu valsts ir pieskaitāma pie tādām, kura slikti pilda savus pienākumus šajā sfērā un nespēj nodrošināt invalīdiem tādas iespējas sevi realizēt, kas tiek nodrošinātas citās valstīts.
Savā darbā es pastāstīšu par to, kādā veidā mūsu valsts mēģina palīdzēt invalīdiem realizēt sevi, vai šie pasākumi ir efektīvi un kāda ir darba devēju reakcija uz šiem pasākumiem, kurus organizē valsts.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117665
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties