Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169374
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Gaismai ir ļoti liela nozīme, ja vēlamies izcelt telpā novietotās lietas, to raksturu un vērtību. Ar apgaismojuma palīdzību telpu var vizuāli palielināt. Mūsdienu interjerā var novērot, ka apgaismojums arvien lielāku lomu spēlē telpas krāsas un proporciju veidošanā, izgaismojot dažādas zonas un elementus.
Apgaismojuma plānošanā jāievēro daži nosacījumi, un katrai telpai jābūt izgaismotai atbilstīgi tās funkcijām. Ikvienam skaidrs, ka vakarā pēc darba cilvēks pilnvērtīgi nevarēs atpūsties teju vai prožektoru apgaismojumā, bet virtuvē nebūs iespējams darboties, ja tajā atradīsies tik vien kā sīka, romantiska spuldzīte. Tāpēc katrai vietai nepieciešams citādāks apgaismojums.
Labi izplānots un pārdomāts apgaismojums ne tikai papildina interjeru, ar tā palīdzību Jūs varat arī pilnībā izmainīt telpas izskatu.
Ar gaismas plūsmas palīdzību mēs varam „veidot" telpu. Piemēram, tumši stūri vizuāli samazina istabu, savukārt spilgts un vienmērīgs apgaismojums liek telpai izskatīties plašākai.
Šaurās telpas efektu var panākt, izgaismojot sienas. Lai vizuāli paceltu griestus, gaismas staram jāvirzās uz augšu. Būtu jāatceras, ka svarīgi ir nevis paši gaismekļi, to dizains un forma, bet gan tas, kādā veidā tiek izgaismota telpa un plakne, tāpēc noteikti uzmanība būtu jāpievērš spuldzes jaudai un tipam. Gaismas plankumi uz sienām, gaismas „spēlēšanās" un ēnas - tas var kalpot kā dekoratīvs efekts un būtiski mainīt telpu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties