Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874468
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Var secināt, ka internets atstāj lielu iespaidu uz sabiedrību kopumā, gan negatīvi gan pozitīvi, tieši atsaucoties uz žurnālistikas jomu. Internets kā informācijas devējs ir jāatīsta plašāk, lai tajā esošā informācija būtu precīzāka, objektīvāka, korektāka un patiesa. Žurnālisti bieži vien arī neapzināti izklāsta informāciju un nav vainīgi, bet viņiem ir jāuzņemas atbildība par savu informāciju, kuru viņš pasniedz. „Mēdiju uzņēmumiem ir skaidri ir jādefinē, ko tie sagaida no žurnālistiem,redakcijās jāievērš ētikas kodekss un jāietver kā sastāvdaļa darba līgumā, kā tas jau ir noticis dažās Latvijas redakcijās”. Ētikas kodeks ir ziņu portālā „Diena” kā arī citos interneta portālos. Šāds kodekss rada garantiju uz kādu ir jābalstās žurnālistiem, radot paši savu autonomiju, kā arī tā ir likumīga detaļa.
Žurnālistika ir neatņemama sabiedrības saastāvdaļa, viņi ir informācijas sniedzēji plašam auditorijas klāstam, savukārt to profesionalitāte ir atkarīga no viņiem pašiem.
Žurnālisti arī attaino pasauli kā patieso atspulgu – reālistiski un par to viņus vainot nevar. Šai profesionālajai jomai var piešķirt abbējādas puses, atkarībā no situācijas, tādēļ arī rodas daudz neskaidrītu par šo profesionālo jomu , kā tādu.Ētiskie principi, kā objektivitāte, patiesums, godkārība,taisnīgums, precīza valoda, un informācijas izklāsts, kurš ir balstīts uz faktiem, ir vieni no svarīgakajiem, kas mūsdienu žurnālistam būtu jāievēro, lai pasniegtu interneta resursos informāciju.
Pēc izstrādātā referāta un izmantotās literatūras var secināt, ka internets ir radikāli izmainījis žurnālistu iespējas, radot plašāku piekļuvi, konkurenci,fragmentu neierobežota daudzuma attainošanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties