Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:747665
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Intreneta valoda    4
  Interneta valodas rašanās iemesli    5
  Nobeigums    6
  Izmantotā literatūra    7
Darba fragmentsAizvērt

Kā jau sākumā minēju, arī šis masu saziņas līdzeklis kļūst aizvien nozīmīgāks, taču tikai noteiktam lokam, jo ne katram mājās ir dators, kur nu vēl Internta pieslēgums. Vispirms, es gribētu pievērst uzmanību tam, ka, piemēram, čatā (lūk vēl viens vārds, kam nav tieša tulkojuma, kas atbilstu tā nozīmei) parasti nav iespējams rakstīt ar latviešu mīkstinājuma un garumzīmēm, tādēļ teksts izskatās aptuveni šādi : “Chau, kaa iet? Seezhu sheitan un domaaju par pastaavosho netaisniibu, sesija pie namdurviim, bet darbu veel paari galvai.” Ļoti lipīgs ir latviešu alfabētā nepastāvošais burts “x”, ko ļoti bieži lieto “ks” vietā, piemēram, raksta priex nevis prieks. Tas pats attiecas uz forumiem, kur iespējams izteikt savas domas, arī tur netiek lietotas mīkstinājuma un garumzīmes.
Man jāatzīst, ka arī šeit netrūkst spilgtu anglicisma piemēru, kaut vai šie: saldākā atriebība pasaulē powered by (kam dota vara ar) greizsirdība; melnās sveces gaisma [love] & ēnu dejas [greizsirdība]; It’s easy, if you try! Tas ir vienkārši, ja tu pamēģini!); …nevis treknu mārketinga gimmiku (triki), kas viennozīmīgi orientēts uz iespējami vairāk naudas izspiešanu vienā vietā..;… savādāk kā bloody (asiņainā) supermārketā un cenšos iepērkoties iztērēt iespējami mazāk laika (www.fundamental.lv). Esmu lasījusi, ka izsakoties/rakstot svešvalodā, liekas, ka runājam/rakstam neitrālāk, nekā latviešu valodā, kaut vai tie paši lamu vārdi (es tos neminēšu, jo tāpat mums nākas ar tiem sastapties pārāk bieži). Tāpat daudz vieglāk ir uzrakstīt I love you! nekā Es mīlu tevi!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties