Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705236
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Krimināltiesiskais aspekts    4
  Kriminālatbildības tiesiskais regulējums Latvijā    4
1.2.  Intelektuālais īpašums Internetā    7
2.  Autortiesību pārkāpumi saistībā ar "YouTube"    7
2.1.  Vērtējums no tehniskā viedokļa    8
2.2.  Vērtējums no interešu viedokļa    8
2.3.  Interneta vienības – mājas lapas jēdziena saturs    11
3.  Nepilnības izglītības jomā    16
3.1.  Trūkums pētījumu jomā par intelektuālā īpašuma jautājumiem    16
3.2.  Informācijas apmaiņas nepilnības tiesību aizsardzības iestāžu starpā    17
  Jēdzieni    19
  Starptautiskie saistošie noteikumi    20
  Secinājumi    22
Darba fragmentsAizvērt

Krimināllikumā nav paredzēta atbildība par tehnisko līdzekļu apriti, kas ļauj novērst autortiesību aizsardzības līdzekļus. Autors uzskata, ka šāda atbildības noteikšana likumā ir ārkārtīgi svarīga, lai nepieļautu, ka pie atbildības netiek saukta persona, kas nelikumīgi novērsusi jebkādus autortiesību aizsardzībai paredzētus tehniskus līdzekļus, kurus subjekti izmanto savu interešu realizēšanai vai aizsardzībai, kā arī izgatavojuši, ieveduši, izveduši, glabājuši, pārvadājuši vai izplatījuši ierīces, kas ļauj likvidēt šos aizsardzības līdzekļus. Nepamanīts nevar palikt fakts, ka likumīgo aizsardzības līdzekļu pārvarēšana, kas vērsta pret noziedzīgā nodarījuma objektu, nav mazāk kaitīga, kā pati autortiesību pārkāpšana.
Kā arī Krimināllikums neparedz atbildību par ziņu par autortiesībām, pēc kurām tiek noteikts darba oriģināls vai tā autors, iznīcināšanu komerciālā nolūkā. Arī šādai tiesību normai Krimināllikumā būtu jābūt atrodamai.
Saskaņā ar katras valsts tiesību sistēmu un principiem tā var paredzēt krimināltiesisku, administratīvu vai civiltiesisku atbildību. Autors problēmu saskata arī tajā, ka krimināllikums paredz pie noteiktās atbildības par autortiesību pārkāpumiem saukt tikai fiziskas personas. Tomēr jāatzīst, ka juridiskās personas kriminālatbildības ieviešana likumā palielinātu autoram vai autortiesību īpašniekam nodarītā kaitējuma atlīdzināšanas iespējas, jo praksē var izrādīties, ka juridiskā persona ir maksātspējīgāka par atsevišķu indivīdu, tā kā autortiesību apdraudējuma risks laika gaitā nav mazinājies, un paredzot, ka juridisko personu atbildība Krimināllikumā varētu tikt noteikta arī par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas pārkāptajām autortiesībām, priekšlikums būtu Krimināllikuma Vispārīgajā daļā ietvert atsevišķu jaunu nodaļu ar nosaukumu “Noziedzīgi nodarījumi pret intelektuālo un rūpniecisko īpašumu”, kurā attiecīgi varētu reglamentēt gan fiziskās personas, gan juridiskās personas kriminālatbildību par autortiesību pārkāpumiem.
Autors izvērtējot Krimināllikumu un salīdzinot to ar citu valstu spēkā esošām likumu normām secina to, ka ir vairākas būtiskas nepilnības, kuras būtu jāiekļauj krimināllikumā, lai pilnveidotu krimināltiesisko intelektuālā īpašuma pilnīgāku aizsardzību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties