Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649392
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
I.  Inovācijas    2
  Vispārējs ieskats par inovācijām    2
1.  Inovatīva uzņēmuma priekšnosacījumi?    4
2.  Eiropas Savienība inovāciju jomā    6
3.  Sociālās inovācijas    8
4.  Galvenās inovāciju atbalsta instrumentu grupas un institūcijas, kuras Latvijā īsteno inovācijas atbalsta programmas    10
II.  Investīcijas    12
5.  Reālās un finanšu investīcijas    12
6.  Investīciju plānošanas galvenie etapi    13
7.  Bizness biznesam (B2B) principi, praktiski piemēri un ieguvumi    14
  Avoti    15
Darba fragmentsAizvērt

7. Bizness biznesam (B2B) principi, praktiski piemēri un ieguvumi
Visus uzņēmumus var iedalīt divās lielās grupās: vieni, kas savus pakalpojumus vai preces pārdod citiem uzņēmumiem jeb tā saucamais "bizness biznesam" (B2B) segments; otri - kas savus pakalpojumus vai preces pārdod patērētājiem jeb tā saucamais "bizness patērētājiem" (B2C) segments.
B2B jeb “business to business” princips ir princips, kad viens uzņēmums komerciāli sadarbojas ar otru uzņēmumu. Tipiskākās situācijas:
1. Viens uzņēmums piegādā materiālus, kas nepieciešami otram uzņēmumam. Piemēram, mēbeļu ražotājs iegādājas no Latvijas Finiera saplākšņus.
2. Viens uzņēmums piesaista otru uzņēmumu kādu konkrētu pakalpojumu sniegšanai. Piemēram, būvniecības uzņēmums piesaista grāmatvedības uzņēmumu, kas pārbauda tā finanses un sagatavo visu nepieciešamo finanšu dokumentāciju.
3. Viens uzņēmums tirgo preces un pakalpojumus, kurus saražojis cits uzņēmums. Piemēram, veikals Lats tirgo gan Talsu piena produkciju, gan Rīgas maiznieka gan citu.

Uzņēmumi savstarpēji sadarbojas (B2B), jo katrs specializējas kādā konkrētā jomā un tas ir daudz resursefektīvāk (vecina konkurētspēju), ja pakalpojumus, kuros nespecializējas, piesaista ārpakalpojuma veidā uz to brīdi, kad ir nepieciešams, kā arī nav jāveido milzīgs uzņēmums, kurš visu dara pats, piemēram, ja vēlaties izveidot kafejnīcu – nodrošināsiet ēdiena sagatavošanu, telpas, apkalpošanu, bet nenodarbosities ar izejvielu audzēšanu, piegādi (nav pašam jāuztur arī ferma, dārzi, darbinieki, kuri strādā fermā un dārzniecībās u.tml.). Tāpat arī ar dažādiem palīgpakalpojumiem, bez kuriem nevar iedomāties mūsdienu uzņēmuma darbību – skaru pakalpojumi (telefons, internets – to visu uzņēmums visticamāk izvēlēsies iegādāties no cita uzņēmuma kā pakalpojumu, nevis pats būvēs pārraides stacijas un iekārtas). Katrs uzņēmums var izvēlēties to darbību apjomu, kuru vēlas veikt pats un kuru uzticēt citiem uzņēmumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties