Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:403863
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Информация не материальна (она не является ни веществом, ни полем). Но для хранения и передачи информации используются материальные носители: бумага, магнитные диски и ленты, звуковые и электромагнитные волны и т.п.
Мы воспринимаем информацию с помощью всех органов чувств; в этом процессе задействованы зрение, слух, осязание, обоняние, вкусовые ощущения. Далеко не всю получаемую информацию мы осознаем, не все запоминаем...
Информация характеризуется объемом и ценностью. Ценность информации - качественная субъективная характеристика. Одна и та же информация может иметь для разных людей разную ценность (например, оценка за сочинение интересна только его автору и, в лудшем случае, его учителям, родным и близким). Ценность уже известной информации вообще равна нулю (в некоторых учебниках даже считается, что уже известные данные информацией не являются).
Ценность информации не зависит от количества слов, которыми она выражается. Объем информации - количественная объективная характеристика. Идея измерения количества информации принадлежит американскому ученому Клоду Шеннону.

Informācija vienmēr ir saistīta ar informācijas nesēju — materiālu objektu vai vidi. Ļoti tālā senatnē informācijas nesējs cilvēkam bija atmiņa un skaņa. Vēlāk cilvēki iemācijās fiksēt informāciju zimējumu veidā uz alu sienām vai klintīm. Attīstoties rakstībai, par informācijas nesēju sāka izmantot māla plāksnītes, papirusus, koka dē1īšus. Pēc grāmatu iespiešanas izgudrošanas ļoti p1aši informāciju sāka tiražēt uz papīra grāmatu, žurnā1u un Iaikrakstu formā. 19. gadsimtā tika izgudrota attēla fiksācija kinofilmās. Skaņu viļņu izmantošana informācijas pārraidei ar tehniskām ierīcēm deva iespēju izmantot radio, telefonu, telegrāfu. Attēla pārraidišanas iespēja ar radioviļņiem radīja televīziju. Magnetofonos un videomagnetofonos skaņa un attēls tiek ierakstīts magnētiskajās lentēs. Datortehnikas attīstība ir radījusi jaunus informācijas pieraksta, uzg1abašanas un pārraides paņēmienus.
1.44 MB disketes. Glabāšana nav droša. Disketes piemērotas tikai nelielu attēlu un skaņas failu transportēšanai. Tās nekādā gadījumā nedrīkst izmantot datu rezerves kopiju glabāšanai.
Jaunās paaudzes disketes.Disketes ar ietilpību vismaz 100 MB(100 MB Iomega Zip Drive disketes, LS-120). Par šo diskešu drošību šobrīd vēl nav pietiekami daudz praktiski gūtas informācijas, jo Latvijā to izplatība ir neliela. Šādās disketēs var pārnēsāt un glabāt skaņas failus un attēlus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties