Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:450875
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

- Valsts DA Āzijā, Malajas arhipelāgā. Indonēzijai pieder Lielās Zunda salas, Mazās Zunda salas, Moluku salas, kā arī Jaungvinejas salas R daļa (Iriāndžaja) un vairākas sīkas salas uz R un Z no tās ( pavisam ~13,7 tūkstoši salu; no tām apdzīvotas ~1000). No Eirāzijas un Austrālijas Indonēziju šķir Indijas un Klusā okeānu jūras un šaurumi; salas atdala starpsalu jūras: Sulavesi, Floresas, Bandas, Savu un Arafuru jūra.

Daba. 9/10 Indonēzijas teritorija ir lielās salas. Krasta līnija maz izrobota, augstas abrāzijas kraujas nomaina lēzenas, pārpurvotas piekrastes ar mangrovēm; ērtu līču ostām maz. Jūrās daudz koraļļu rifu. Indonēzija atrodas tektoniski aktīvā zonā (intensīvs vulkānisms, zemestrīces). >½ teritorijas aizņem zemi un vidēji augsti kroku vai vulkāniski kalni. Augstākā virsotne Džaja (5029m) atrodas Maokes kalnos Iriāndžajā. No Sumatras ZR līdz Halmaheras salas A ~5000 km garumā stiepjas vulkānisku kalnu josla, kurā ir >500 vulkānu (80 darbīgi); Javā, kas ir intensīvākais vulkānisma rajons pasaulē., 121 vulkāns (~30 darbīgi). Lielākie vulkāni: Kerinči (3805m), Rindžani (3726m), Semeru (3676m).

Sumatras ZA, Javas Z, Kalimantānas D un Jaungvinejas DR daļā plaši, 1000-1500km gari aluviāli līdzenumi. Indonēzijas lielākā daļā ekvatoriāls klimats. Līdzenumos gada vidējā temperatūra 25-27°C , kalnos (1500-2000 m.vjl.) 15-17°. Jūras ūdens temperatūra > 27°C. Nokrišņi 2000-4000 mm gadā (gk. Ziemas musona lietus sezonā). Javas A, Sulavesi DA, Mazajās Zunda salās un daļā Moluku salu subekvatoriālais klimats, kurā ir 2 krasi atšķirīgas sezonas: lietainā (vasara) un sausā (ziema); nokrišņi <2000 mm gadā, vietām 800 mm. Blīvs upju tīkls; upes ūdenīgas (dienvidaustrumos daļa upju ziemā izsīkst), bieži maina gultni, saneši veido plašas deltas. Lielākās upes: Kapuasa, Makahama, Barito (Kalimantānā), Hari, Kampara, Musi (Sumatrā), Solo, Brantasa (Javā). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1159117
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties