Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:916428
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Psiholoģiskā ietekmēšana saskarsmē    5
1.1.  Ietekmēšanas veidi un līdzekļi    5
1.2.  Psiholoģiskās manipulācijas un manipulatoru tipi    6
2.  Motivācija    9
2.1.  Motivācijas teorija un klasifikācija    10
2.2.  Motivācijas metodes    13
  Nobeigums    14
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Straujajā attīstības laikmetā ļoti domājošiem un mobiliem jābūt uzņēmumu vadītājiem, tātad būt motivētiem pašiem. Svarīga ir uzņēmuma kultūra, ētika, vadības stils. Nav vienas receptes, tomēr jāsaka, svarīgi vadītājam apzināties dažus svarīgus zelta likumus _ būt dāsnam par izcili paveiktu darbu, ņemt vērā darbinieku viedokli, padarīt katru par līderi, nekad publiski nekritizēt, nenoniecināt, publiski pagodināt par izcili paveiktu darbu, dalīties ar informāciju par uzņēmuma stāvokli, izveidot saliedētu kolektīvu, jo tas ir labs pamats darba videi, rīkot darbinieku pusdienas, ballītes.
Visi šie aspekti kopumā dod reālu pozitīvu ieguldījumu darbiniekos. Rezultāts – labs noskaņojums, nopietna attieksme pret darbu, atbildības sajūta, lojalitāte, vēlme pēc iespējas vairāk ieguldīt savas spējas uzņēmumā.

Nobeigumā varu teikt, ka jebkurā uzņēmumā nav mazsvarīgu faktoru, neatkarīgi no tā, vai tas ir saistīts ar ražošanu (pakalpojumiem utt.) vai personālu. Viss savstarpēji saistīts, viens otru ietekmējošs. Jebkurā uzņēmumā svarīgi ir gan iekšējie, gan ārējie faktori.
Laika gaitā, mainoties un attīstoties pasaules ekonomikai, mainījušās arī darba devēju un darba ņēmēju attiecības. Izrādījās, ka daudz straujāka izaugsme bija iespējama ne būt tikai ieguldot finanses tehnoloģijās, bet gan pavisam citā jomā – darba darītājos. Mūsdienās konkurence ir liela un neviens uzņēmējs nevēlas, lai no viņa uzņēmuma uz konkurējošo, pāriet labs speciālists vai darbinieks. Ne vienmēr noteicošā ir lielāka alga, bet gan cilvēciska attieksme, pozitīvs kolektīva iekšējais klimats un novērtējums, atzinība par paveikto. Vairāk pozitīvisma, mazāk negāciju. Tātad – laimes sajūta.
Cilvēks piedzimst un aug dažādās vidēs, ar dažādu dzīves pieredzi, līdz ar to, kas vienam ir svarīgs, citam var būt visai mazsvarīgs. Vienam darbiniekam pietiks ar uzslavām, un viņš strādās, galvu nepacēlis, neprasot paaugstinājumu vai algas pielikumu. Citam tieši šie faktori būs svarīgi. Vēl citam – citas prioritātes. Gudram un zinošam vadītājam, nesagādās grūtības šo „raibo” darbinieku pūli „ievadīt pareizā gultnē”, ja vien skaidri zināms mērķis ne tikai viņam, bet arī darbiniekiem. Pašreizējā, straujo pārmaiņu laikā( mainīga ekonomiskā situācija, politiskā vide, sociālā vide, ekoloģiskā vide, tehnoloģijas utt.), vadītājam jāprot ātri reaģēt, pielāgoties, rast priekš uzņēmuma labāko risinājumu, pie tam, līdzi vedot un iedvesmojot visu kolektīvu.
Uzņēmuma darbinieku, jeb cilvēku resursu vadība ir būtiska biznesa stratēģijas sastāvdaļa, kas pievieno reālu vērtību biznesam, ietekmējot darbinieku uzvedību un, līdz ar to, uzņēmuma darba efektivitāti. Svarīgs ir viss – veselīga un droša vide, atalgojums, cilvēku talantu un labāko īpašību ievērošana un attīstīšana, profesionālās ētikas un cilvēktiesību ievērošana, apmācība un attīstības iespējas, fiziskā un emocionālā komforta sargāšana.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1347691
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties