Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:893842
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Iekšzemes politiskās polarizācijas raksturojums Amerikas Savienotajās Valstīs    4
2.  Iekšzemes politiskās polarizācijas ietekme Amerikas Savienoto Valstu attiecībās ar citām valstīm, ārpolitikā un globālajā lomā    6
  Secinājumi    8
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

Iekšpolitiskais stāvoklis tieši ietekmē valsts labklājību un performanci starptautiskajā arēnā. Valsts ārpolitiskos lēmumus un pieeju veido iekšienē esošās aktulitātes un norises, tādēļ var apgalvot, ka ja valsts iekšienē pastāv nemiera stāvoklis, tad arī tas radīs zināmu ietekmi uz starptautiskājā sistēmā izvirzītajām prioritātēm.
Polarizācija – process, kura ietvaros notiek, piemēram, cilvēku vai viedokļu, sadale divās pilnīgi pretējās grupās. Polarizāciju iespējams vērtēt gan pozitīvi, gan negatīvi. Valsts iekšpolitikā pastāvot divām pretējām partijām vai sabiedrības grupām, indivīds vieglāk spēj sevi idenficēt ar vienu no tām, balstoties uz kopīgām interesēm, uzskatiem un vīzijām. Vienlaikus pārlieku izteikts polarizācijas līmenis, kas iekļauj arī agresivitātes pazīmes, var būt kā iemesls masu protestiem un pastiprināt iedzīvotāju lokā pastāvošo naidu, konflikta situācijas.
Amerikas Savienotās valstis (turpmāk tekstā – ASV) raksturojama kā valsts ar izteikti novērojamu iekšzemes polarizāciju, ko apliecina divu galveno politisko partiju popularitāte, sabiedrības dalītie uzskati par tematiem kā rasisms u.c. faktori. Baraka Obamas (Barack Obama) un Donalda Trampa (Donald Trump) prezidentūras laikā, arvien vairāk iezīmējās un aktualizējās ASV pastāvošā iekšpolitiskā polarizācija gan sabiedrības, gan politisko spēku lokā, tomēr jāmin, ka tā jau ir vēsturiski veidojusies problemātika.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties