Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politiskās apvienības "Latvijas Zemnieku Savienība un Zaļā Partija" elektorālās kampaņas analīze

     Novērtēts!

    Referāts6 Politika

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:390860
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  "Latvijas Zemnieku savienība un Zaļā partija" politiskās apvienības vēsture    4
  Zaļo un Zemnieku Savienības elektorālās kampaņas apraksts un analīze    4
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Šogad, 7.novembrī Latvijā notiks 9. Saeimas vēlēšanas, tatad vēlēšanas un tās neatnēmāma sastāvdaļa - politiskās partijas, ir pat aktuālākas tēmas diskusijām un apspriešanai. Latvijas politiskā arēnā ir daudz partiju, kuro darbību ir vērts apspriest un izanalīzēt. Tomēr īpaši skaidri partijas indivīdualitāti un īstus politiskus mērķus var saskatīt un saprast tikai pirms vēlēšanām. Pirms katrām vēlēšanām katra partija izstrāda savu politisko programmu, organizē priekšvēlēšanas kampaņu, izvirza savus kandidātus Saeimā. Savā politiskā programma partija apraksta galvenus mērķus kurus partija taisās panākt Saeimas ievēlēšanas gadījumā, partijas politiskā programma ietilpst arī partijas vēlēšanu kampaņā. Partijas vēlēšanu kampaņa iekļauj sevī partijas programmu, partijas agitāciju un reklāmu - visos masu mēdijos, pasākumu organizēšana, tiekšana ar vēlētājiem, kā arī slēpta vēlētāju ietēkmēšana caur pienēmtājiem politiskiem lēmumiem un skandāliem politiskajā dzīvē.
Viens no ievierojāmākiem Latvijas politikas aktieriem ir " Latvijas zemnieku Savienība un Zaļā partija" politiskā apvienība vai vienkārši Zaļo un Zemnieku Savienība. ZZS ir centriskā partija kura izveidojās pateicoties Latvijas Zemnieku Savienības un Latvijas Zaļo partijas apvienošanai 8. Saeimas darbības laikā. ZZS ir viena no nedaudzājām Latvijas partijām, kuru uztrauc jautājums par Latvijas lauksaimniecību un apkartējo vidi, galvenais ZZS lozungs ir " Dzīvot plauktošā Latvijā!". Savā priekšvēlēsanas kampaņā ZZS izstradāja programmu kura ir vērsta Latvijas ekonomikas un lauksamniecības atjaunošanai, kā arī izglītības līmeni paaugstināšanai, infrastruktūras un rupniecības attistīšanai. Zaļo un Zemnieku Savienība satiekās ar saviem vēlētājiem, kā arī organizēja kultūras pasākumus un koncertus visā Latvijā. ZZS priekšvēlēšanas kampaņa nebija agresīva un parāk uzmacoša, atšķirība no daudzām partijām, kas arī nospelēja pozitīvo lomu ZZS tēla dibināšanā. Tajā pašā laikā ZZS nebīja pamanīta nevienā politiskājā skandalā,un veiksmīgi darbojās visā 8. Saeimas darbības laikā, līdz ar to, atsaucoties uz Latvijas masu mediju datiem ZZS bija vispopularāka partija septembrī, par viņu bija gatavi balsot 14,8% balstiesīgo vēlētāju1. Par savu Premjer Ministra kandidātu ZZS izvirzīja cilvēku kurš nav partijas biedrs, paliek neskaidri kā persona kas nav partijas biedrs kļūs pār Premjer Ministru.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties