Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:204620
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Revīzijas organizācija, veidi un funkcijas    4
1.1.  Iekšējā revīzija    4
1.2.  Iekšējās revīzijas funkcijas    5
1.3.  Ārējā revīzija    5
2.  315. SRS Uzņēmuma un tā darbības vides izpratne un būtisku neatbilstību riska novērtēšana    8
3.  610. SRS: Iekšējo revidentu darba izmantošana    9
4.  Attiecības starp iekšējo un ārējo revidentu    10
5.  Secinājumi    12
Darba fragmentsAizvērt

5. SECINĀJUMI
1. Revīzija kā nozare gadu gaitā ir piedzīvojusi plašu attīstību un ir tā būtība ir ievērojami mainījusies kopš pašiem tā pirmsākumiem, kad revīzija bija strikti vērsts tikai uz grāmatvedības uzskaites un finansiāliem jautājumiem un nepilnībām, jo mūsdienās tas aptver ne tikai finanšu datu pārbaudi, bet arī dažādu procesu un ar grāmatvedību nesaistītu sistēmu novērtēšanu.
2. Vispārīgi revīzija var tikt definēts kā sistemātisku un mērķtiecīgu pārbaužu kopums, kas vērsts uz to, lai novērtētu un noteiktu pētāmā procesa vai darbības jomas nepilnības attiecībā pret iepriekš noteiktiem kvantitatīviem un kvalitatīviem kritērijiem un lai sniegtu kompetentu atzinumu ieinteresētajiem lietotājiem.
3. Revīzija ir komplicēts, daudzlīmeņu process, kurš pieprasa rūpīgu plānošanu un plašu provizoriskās informācijas ievākšanu un analīzi, lai nodrošinātu visefektīvāko, precīzāko un objektīvāko revīzijas pārbaudes rezultātu.
4. Ārējā revīzija var tikt definēta kā darbības, kas tiek veiktas ar ārējo revidentu (revidentu firmu) palīdzību, pamatojoties uz augstāku institūciju vai trešo personu pieprasījumu, kas tiek vērstas uz saimniecisko aktivitāšu, finanšu pārskatu vai citu būtisku uzņēmuma procesu pārbaudi, lai noteiktu pētāmo jomu atbilstību noteiktām prasībām un lietotājiem sniegtās informācijas patiesumu, un kas tiek apkopotas revīzijas ziņojumā.
5. Ārējā revīzija var būt uzņēmuma akcionāru iniciēts vai valsts organizāciju nozīmēta pārbaude, tomēr neatkarīgi no pārbaudes mērķiem uzņēmumam ir būtiski apzināties, kādā veidā nodrošināt vajadzīgo kontroles rīku ieviešanu un samazinātu potenciālo kļūdu un nepilnību iespējamību, kas, savukārt, palīdzētu uzņēmumam būt gatavam dažāda veida revīzijas pārbaudēm
6. Iekšējā revīzija var tikt definēta kā neatkarīgu uzņēmumā vai organizācijā algotu iekšēju revidentu darbība, kas ir vērstas uz to, lai novērtētu uzņēmuma dažādu saimniecisko darbību efektivitāti un pastāvošos riskus un lai sniegtu uzņēmuma vadībai ieteikumus darbības efektivitātes uzlabošanai un risku samazinošu kontroļu ieviešanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties