Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:703700
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Psihes struktūra    3
  ID    5
  EGO    6
  SUPEREGO    7
  Secinājumi    9
  Tēzes    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās, saziņa ir kļuvusi par cilvēku dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Cilvēki sazinās visu laiku un neviena diena nav iedomājama bez komunikācijas, tā ir nepieciešama, lai iegūtu informāciju un saprastos ar apkārtējiem. Šāda saziņa ir iespējama, tikai tad, ja cilvēka apziņa darbojas un viņš spēj saprast notiekošos procesus, radīt idejas, domāt, tādejādi kontaktējoties ar otru personu. Lai veiksmīgi varētu veikt šo saziņas apmaiņas funkciju un veiksmīgi darboties jebkurā jomā ,būtiski ir izprast cilvēka apziņas, priekšapziņas un bezapziņas veidošanos psihē. Bieži gadās situācijas, kad diviem cilvēkiem komunicējot rodas pārpratumi, viņi viens otru nesaprot, tādejādi nespēj uztvert otra sniegto informāciju, to neapjēdz. Šī, manuprāt, ir viena no lielākajām problēmām saziņā, kad paustā informācija nenokļūst līdz cilvēka apziņai.
Šī referāta mērķis ir izanalizēt cilvēka psihes struktūru, kādi elementi to veido, tas ir, Id, Ego un Superego iedarbību uz cilvēka psihi, un tādejādi uz viņa saziņu ar apkārtējiem un citiem cilvēkiem. Noskaidrot, kā savstarpēji darbojas šie psihes elementi un kā tie palīdz vai apgrūtina cilvēka komunikācijas iespējas.

Jebkurš priekšstats par psihes struktūru ir tikai modelis, jo psihe nav nekas sataustāms, izmērāms, izpētāms, vai izjaucams, lai mēs varētu apskatīties, kāda struktūra to veido. Tas ir tikai pieņēmums, priekšstats, modelis. Psihe ir vienīgais fenomens, kas cilvēkam ir piešķirts neapzināti un tāpēc ir jebkuras pieredzes neapzināta sastāvdaļa, arī saziņas.
Pastāv divi psihes struktūras modeļi – topogrāfiskais un strukturālais.1
Topogrāfiskais modelis ir klasiskais piramīdas modelis. Pašu augšējo piramīdas daļu, piramīdas smaili - mazāk par piekto daļu no visas piramīdas - aizņem apziņa. Mazliet vairāk par apziņu no piramīdas aizņem priekš apziņa.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1135130
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties