Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:361600
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Gribi uzzināt par AIDS un HIV vairāk?   
  Tad seko turpmākajai informācijai   
  Kas ir heroīns un kādas tam ir sekas   
  HIV vēsture   
  Infekcija Latvijā   
  Sarkanā lentīte radās laikā, kad Amerika   
  Šimpanzes un HIV   
  Atklāts cilvēka gēns pret HIV   
  Vai tā joprojām ir neārstējama slimība   
  Kā izplatās AIDS ierosinātāj vīruss (HIV)?   
  Anketu dati   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Bieži vien mēs kaut ko darām ne jau tāpēc, ka paši vēlamies, bet tādēļ, ka to vēlas kāds cits. Tam labs piemērs varētu būt tās reizes, kad mēs kaut ko darām tāpēc, ka mums to ir likuši darīt vecāki vai skolotāji. No otras puses, mēs kaut ko darām ne tādēļ, ka to vēlamies, bet tādēļ, ka mums to ir ieteikuši draugi. Dažreiz draugu ietekme tiek izteikta vārdos, bet dažreiz ar darbības palīdzību. To bieži vien sauc par vienaudžu ietekmi. AIDS profilaksē īpaši svarīgi ir divi uzvedības veidi, kas saistīti ar dzimumattiecībām un narkotiku intravenozu lietošanu. Citiem vārdiem sakot, izvairīšanās no šīm darbībām ievērojami samazina iespēju salimt ar AIDS. Tātad, cik lielā mērā mēs varam stāties pretī šo divu veidu uzvedības ietekme – vai varam pateikt “Nē”?
Vienaudžu gruopu ietekme ir viens no spēcīgākajiem ietekmes veidiem lēmuma pieņemšanā ikvienam – gan pusaudžiem, gan pieaugušajiem. Pozitīvās piredzes trūkuma dēļ vairums no mums šo vienaudžu ietekmes spiedienu sajūt un izprot. Mēs zinām, kā mēs jūtamies, ja rīkojamies pretēji mūsu draugu gribai. Citiem ir vajadzīga palīdzība, lai viņi varētu saprast šo ietekmi un atbilstoši izturētos. Tādējādi, attiecībā uz vienaudžu ietekmi, ir dažādi veidi, kā to izprast. Draugu ietekme ne vienmēr ir tieša un darīta ar nolūku. Mēs darām to, ko draugi uzskata par pieņemamu, un tas saglabā mūsu stāvokli grupā. Bieži vien šī vēlme atrasties draugu vidū ir tā, kuras dēļ, neatkarīgi no mūsu domām un jūtām, pakļaujamies vienaudžu grupas spiedienam.
Mūsdienu medicīnā pielieto vakcīnas, lai izsargātos no infekcijas slimībām. Vakcinējoties, personu pakļauj novājinātu vai nogalinātu infekcijas ierosinātāju iedarbībai. Organisma pakļaušana šiem pasīvajiem slimības izraisītājiem rada tajā antivielu veidošanos, tā aizsargājot no vēlākas saslimšanas. Citiem vārdiem sakot, organisms ir labi sagatavots, lai sastaptos ar briesmām.
Patlaban psihologi ir pierādījuši, ka šādu principu var pielietot, lai stiprinātu mūsu pretošanās spējas vienaudžu grupas ietekmei. Viņi uzskata, ka mēs varam sagatavot paši sevi, pirms vēl parādās šī vienaudžu ietekme. Pretojoties klasē neīstai vienaudžu grupas ietekmei, var ikviens vingrināties iegūt piemērotu atbildi, kuras aizsargātu no uzspiestā sociālā spiediena augsta riska gadījumā. Ja vienriez mēs esam apguvuši šo uzvedības veidu jn iekļāvuši to savā uzvedībā, mēs kļūstam daudz izturīgāki pret patieso sociālo ietekmi nākotnē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties