Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:106955
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šo zinātnisko darbu mēs rakstījām tādēļ, ka mūs un arī citus uztrauc šī problēma, kas ir saistīta ar HIV un AIDS. Kā jau mēs zinām šis 21. gadsimta mēris apdraud mūs visus. Tādēļ mēs gribam jūs ar šo lietu iepazīstināt nedaudz tuvāk. Skatoties no malas liekas, ka tas mūs neskars, bet vienu rītu varam pamosties, saķert galvu un domāt ko tagad darīt? Mēs savukārt domājam tā:’’Sargā sevi un Dievs tevi sargās.’’ Tas būtu jāsaprot tā, ka vajag sekot līdz visam kas notiek pasaulē, un klausīties visu nepieciešamo informāciju kas saistīta ar to. Šajos laikos mēs zinām, ka pasaulē ir izplatīta prostitūcija, tādēļ arī vairums no cilvēkiem saslimst ar kādu no šīm slimībām un cilvēki, kas veic ar viņām dzimumaktu saslimst ar šīm slimībām.
AIDS kā jauns slimību komplekss (sindroms) tika atklāts 20. gadsimta astoņdesmito gadu sākumā, kad ASV infekciju Slimību Kontroles centrā (CDC) sāka pienākt ziņojumi par saslimšanas gadījumiem ar retām audzēju formām (Kapoši sarkomu) un plaušu iekaisumiem (pneumocystis carinii) jaunu, iepriekš veselu, homoseksuāli orientētu vīriešu vidū ASV lielpilsētās. Līdzīgu sindromu izplatību novēroja arī narkomāniem, kuri narkotikas ievadīja intravenozi, un hemofilijas slimniekiem, kuriem bieži pārlēja donoru asinis. Kļuva skaidrs, ka cilvēce saskārusies ar jaunu infekciju.
AIDS (Acquired Immunodefiency Syndrom) – iegūtais imūndeficīta sindroms, ir postošs slimību komplekss, kuru izraisa HIV – cilvēka imūndeficīta vīruss (Human Immunodeficiency Virus). Tas uzbrūk baltajām asins šūnām – limfocītiem, kas ir īpaši svarīgi cilvēka imūnās sistēmas darbībā, un iznīcina tos. HIV pieder pie dabā plaši izplatītas vīrusu grupas, ko sauc par retrovīrusiem. Tā ārējais apvalks jeb čaula aptver proteīnu kodolu, aizsargājot tā ģenētisko materiālu – RNS (ribonukleīnskābi). HIV piederību retrovīrusu grupai gandrīz vienlaicīgi atklāja Francijas un ASV zinātnieki. Francijā to atklāja 1983. gada nogalē un nosauca LAV (Lymfodenopathy Associeted Virus), bet ASV to atklāja 1984. gada aprīlī un nosauca par HTLV-III (Human T-Lymphotropic Virus Type III). Daudz vēlāk par vispārpieņemto nosaukumu tika apstiprināts „HIV”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties