Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:642164
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Hipotēkas rašanās vēsture    6
2.  Kas ir hipotēka?    8
3.  Zemesgrāmatu likums    10
4.  Hipotēkas nodibināšana.    13
5.  Ieķīlājuma līgums.    19
6.  Aizdevuma līgums    22
7.  Vienošanās protokols    25
8.  Hipotēkas izbeigšanās.    26
  Secinājumi    30
  Izmantotā literatūra    33
  PIELIKUMS    34
Darba fragmentsAizvērt

Iespējams, ja es teiktu, ka naudai manā dzīvē ir maza loma, tad es melotu pati sev. Jo vairums Latvijas un, protams, visas pasaules valstu iedzīvotājiem tā ir dzīves galvenā sastāvdaļa. Proti, kad tās trūkst, mēs tiecamies meklēt risinājumu, kā pareizāk un neizšķērdīgāk izlietot šo vērtību. Daudzviet pasaulē ir novērojama nabadzība un tas viss ir dēļ naudas trūkuma. Ja nav naudas nevaram nopirkt ēdienu, nevarm apģērbties, iespējams staigājam jau desmito gadu ar vieniem un tiem pašiem rudens zābakiem kājās, caur kuriem sūcas ūdens ejot pa dubļiem un peļķēm, tomēr uz apavu remontdarbnīcu nespējam aiznest, jo svarīgāk ir pabarot bērnus, iedot viņiem naudiņu pusdienām. Protams, nevaram aizmirst to, ka jāmaksā arī par dzīvesvietu. Ja dzīvojam dzīvoklī, neatkarīgi no tā vai pilsētā vai laukos- jāmaksā īres nauda, komunālie pakalpojumi, atkritumi, elektrība. Un kā mēs zinām šie maksājumi ar katru gadu paaugstinās. Cilvēkam ir tieksme dzīvot labklājībā un tādēļ viņš meklē visdažādākos risinājumus, lai to apmierinātu. Gribas ērti dzīvot izveidot jaunu interjeru, jaunas mēbeles, jaunie plasmasas logi, žilbinošu automašīnu, iespējams, pat nopirkt sev pašam savu dzīvokli vai māju, vai pašam to uzcelt.. Katrs cilvēks vēlas ko tādu, jo pieaugot iespējām, tehnoloģijas attīstībai sabiedrību vienkārši pievelk šīm lietām. Var novērot, ka dažkārt cilvēki strādā pat divās vai trijās darbavietās. Dēļ mazā atalgojuma mēs nevaram uzreiz vienā dienā nopirkt dīvānu pa 200 latiem, vai dzīvokli par 10000 latiem.
Mēs varam ilgi un dikti apspriest šo tēmu, taču jāatzīst, ja nebūtu banku un to piedāvāto iespēju mums daudz kas būtu liegts. Atliek vien klausīties radio vai ieslēgt savu televizoru, lasīt avīzes vai skatīt reklāmas lielajos bankas skatlogos. Jebkur mēs varam dabūt kredītu uz kādu noteiktu laiku par bankas noteiktiem procentiem. Skatot materiālus par šo manis izvēlēto studiju tēmu nonācu pie secinājuma, ka Latvijā aktuāls jautājums ir privātpersonu un uzņēmēju kreditēšana, kā arī nekustamo īpašuma tirgus. Ja pieder nekustamais īpašums kredītu saņemt nebūs nekādu problēmu, jo uz šo īpašumu ir jānodibina hipotēka, šis ir arī galvenais par ko savā darbā aprakstīšu, ( hipotēka attiecas arī uz kuģiem, taču es šajā darbā par to nestāstīšu). Hipotēku var uzlikt tikai uz nekustamo īpašumu – zeme, dzīvojamā māja, dzīvoklis. Pamatā nekustamā īpašuma apgrūtinājuma reģistrēšanai Latvijā ir divas iestādes :
Zemesgrāmatu nodaļa;…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties