Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861631
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas vispār ir pozitīvs? Tāds kurš labāks par citu? Varbūt pat ne labāks, bet savādāks? Tāds, kurš dara varoņdarbus. Sliņķiem pozitīvais tēls būs lielākais sliņķis, ja vien negribēs mainīties. Karavīru starpā visaugstāk cildinās drošsirdīgāko cīnītāju un… Bet kāds tad ir tas ideāls, kurš patiktu visiem?! Domāju, ka tāda nav. Ja būtu man jānosauc tāds, tad tas noteikti nebūtu Hamlets, par kuru arī manas turpmākās rindiņas. Varbūt Dievs?! Tas pozitīvais, tas ideāls… Varbūt… Bet par to citreiz.
Šekspīrs kaut arī nebūt tas labākais piemērs… Varbūt tieši tāpēc, ka viņam bija skandaloza dzīve un būtība, viņš arī izpelnījās tādas ovācijas. Dīvaiņi tautai patīk labāk. Ne jau tikai tāpēc. Šekspīrs mums “aiz sevis” atstājis daudzus izcilus darbus. Un izcilu varoni, kurš dažbrīd, lasot šo darbu, likās, ka elpo, ka eksistē, ka dzīvo starp mums… Man patika. Hamlets pozitīvs? Cits varbūt smietos. Ko tad viņš tādu izdarīja? Visus tikai sanaidoja un aiz sevis atstāja ciešanas un asins peļķi. Bet… Viņam nemaz nebija tik viegli. Kā viņš pats pirmā cēliena beigās saka: ”Laiks izgāzies no eņģēm, ak, kāds lāsts, ka tieši man bij jādzimst celt, kas gāzts”. Hamlets jau pašā lugas sākuma tiek iepīts cīņā, kuras iznākums nesolās būt labvēlīgs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112245
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties