Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:755756
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pārtikas uzņēmumi un to darbība pārtikas produktu kvalitātes jomā    4
3.  HACCP sistēma    5
4.  HACCP sistēmas principi    7
5.  Kā izdarāms un vadāms HACCP sistēmas pētījums    10
6.  Secinājumi    13
7.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Lai saražotu veselībai nekaitīgus produktus, būtu jānoskaidro draudus un riskus, kas saistīti ar izejvielām. Izejvielas var būt bez draudiem vai tām var būt draudi, ko iespējams kontrolēt ražošanas procesa gaitā. To var sasniegt ar saplānotās programmas palīdzību.
Nosakot nepieciešamās pārbaudes pakāpes, katrai izejvielai, svarīgi padomāt par to, kā tās tiks uzņēmumā virzītas un kāds būs apstrādes process. Vienai un tai pašai izejvielai var būt cits kontroles līmenis. Lai identificētu nepieciešamo pārbaužu pakāpi, nepieciešams izveidot lēmumu pieņemšanas shēmu. Sekojot jautājumu secībai shēmā, ir iespējams saprast kontroles līmeni katrai no jūsu izvēlētajām izejvielām.
1. Vai ir iespējami draudi saistībā ar šo izejvielu?
Ja draudi netiek konstatēti, tad var pāriet pie nākamās izejvielas analīzes, taču ja draudi tiek identificēti, jādodas pie nākamā jautājuma.
2. Vai Jūs domājiet šos draudus likvidēt ražošanas procesā?
Izvērtējot būtu jāņem vērā tehnoloģiskā procesa temperatūras, spiediena un citi režīmi, kuru precīza ievērošana nepieļautu kāda no iespējamā drauda attīstību jeb to iznīcinātu vispār. Ja atbilde uz jautājumu ir nē, tad pastāv iespēja, ja neieviesīsiet efektīvu kontroli izejvielu pārstrādes stadijā, tad draudi būs gatavajā produktā.
3. Vai pastāv iekārtu vai cita veida produktu savstarpējās inficēšanas risks?
Šis jautājums jāņem vērā visur, kur varētu būt draudi saistībā ar Jūsu produktu iespējamo inficēšanos tiešā veidā vai caur aprīkojumu. Būtu jāņem vērā arī darbinieku, mehāniķu, mazgāšanas līdzekļu, transportieru u.c. kustība. Ja atbilde uz šo jautājumu ir nē, tad nepastāv savstarpējās inficēšanās risks vai jebkuri riski tiek efektīvi vadīti ar esošajiem mehānismiem, un Jūs varat doties pie nākamo draudu vai izejvielu analīzes. Ja atbilde ir jā, tad ir jāveic šis jūtīgās izejvielas vadība, un vislabāk, ja izmanto Kritisko punktu kontroli HACCP sistēmā.
Izmantojot izejvielu vadības līmeņu lēmumu pieņemšanas shēmu, būs iespēja realizēt Piegādātāju Kvalitātes nodrošināšanas programmu, pievēršot uzmanību izejvielām, kas ir viskritiskākais moments Jūsu darbībā un produktos. Šis izejvielas pēc tam ir jāuzrauga, ievērojot Piegādātāju Kvalitātes nodrošināšanas programmas prasības.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties