Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:484111
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Gurķi un to audzēšana    4
1.1.  Gurķi un to šķirnes    4
1.2.  Slimības un to apkarošana    6
1.3.  Audzēšanas tehnoloģija    11
2.  Saimniecības un ražošanas raksturojums    13
2.1.  Peļņas/zaudējumu aprēķins    13
2.2.  Saimniecības fiksētās izmaksas    15
2.3.  Saimniecības mainīgās izmaksas    16
2.4.  Saimniecības aktīvi un pasīvi    18
2.5.  Naudas apgrozījums    20
3.  Gurķu imports un nākotne ES    21
3.1.  Kas mūs sagaida pēc iestāšanās ES?    21
3.2.  Gurķu imports    24
  Secinājumi    26
  Izmantotā literatūra    27
Darba fragmentsAizvērt

Mana izvēlētā nozare ir diezgan pazīstama. Ar to mēs diezgan bieži sakaramies savos mazdārziņos. Tādēļ man šķita interesanti to papētīt tuvāk un atklāt kaut ko jaunu, varbūt ne tikai sev.
Manuprāt, gurķu audzēšana ir diezgan interesants, bet tanī pat laikā sarežģīts process. Pirmajā mirklī var likties, ka nekā īpaša tur nav. Protams, izaudzēt piecus gurķus piemājas dārziņā nav nekas īpašs, bet kad tos vēlas audzēt , lai saražotu un tad realizētu vairumā, tad domas strauji mainās. Uzskatu, ka gurķi ir tāda kultūra, kura rūpīgi jāizpēta un tad tikai var ķerties pie darba.
Mūsdienās ļoti daudz tiek runāts par veselīgu pārtiku. Latvijā audzētie gurķi ir uzteicami par savu kvalitāti, bet arī garšu, aromātu un citām labām īpašībām. Mani interesē ne tikai izaudzēt parastu produkciju realizēšanai, bet arī jaunu tehnoloģiju izmēģināšana un pierādīšana, ka jāiet līdzi laikam un daudzi jaunumi mums var tikai palīdzēt.
Tā kā Latvijā augsne nav visos reģionos vienādi auglīga un labvēlīga lauksaimniecībai, tad jāizdomā kā mazināt šo faktoru ietekmi uz jūsu saimniecības panākumiem.
Darbā raksturoti gurķi kā kultūraugi. Pievērsta uzmanība to slimībām un šķirnēm, kas ir ļoti svarīgs faktors labu ražu iegūšanai. Darbā diezgan plaši atspoguļot gurķu audzēšanas tehnoloģija, kas ir diezgan jauna. Apskatu arī saimniecību un ražošanas izdevīgumu no ekonomiskā viedokļa. Tuvāk pētīti : fiksēto un mainīgo izmaksu raksturojumi; naudas plūsma; peļņas/zaudējumu aprēķins. Tā kā aktuāla ir Eiropas Savienības tēma, tad nolēmu arī aplūkot, kā tas ietekmēs gurķu audzētājus un realizētājus. Liela loma ir arī importētajam gurķu apjomam, kas ietekmē pašmāju ražotājus.
Gurķi ir diezgan sarežģīta un laikietilpīga kultūra, tādēļ sākot nodarboties ar gurķu audzēšanu, ir svarīgi izvēlēties pareizo un piemērotāko gurķu šķirni.
Katrs gurķu audzētājs zina, ka mūsdienu gurķu šķirnes ir ražīgas, partenokarpas (pašapputes) un nekļūst rūgtas. Pašapputes jeb partenokarpai šķirnei maigļu veidošanai nav vajadzīgi ziedputekšņi, sveši ziedputekšņi šādas šķirnes augļus var pat sabojāt. Partenokarpās un svešapputes šķirnes ieteicams stādīt atsevišķi. Protams, bites var pārlidot lielus attālumus, taču sveši ziedputekšņi, visticamāk, ziedā nonāks, ja partenokarpā un svešapputes šķirne atradīsies cieši blakus. Protams, siltumnīcas apstākļos tas nav tik aktuāli.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1190342
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties