Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759931
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvojamās un sabiedriskās ēkās visvairāk tiek būvētas koka grīdas, jo tās ir siltas, izskatīgas un pietiekami izturīgas. Vislētākā ir dēļu grīda, ko novieto uz guļšņiem vai koka sijām.
Pēc atrašanās vietas grīdas iedala pirmā, otrā utt. stāva grīdās. Īpaša uzmanība jāpiegriež pirmā stāva grīdām, jo tās visvairāk pakļautas mitruma ietekmei, sāk trupēt un dažu gadu laikā kļūst pilnīgi nederīgas.
Nekādā gadījumā grīdas guļšņu nedrīkst likt uz nenoraktas augsnes, jo tā veicina koksnes trupēšanu. Nav pareizi, ja uz augsnes kārtas liek smilšu vai izdedžu pildījumu, jo tas uzsūc mitrumu. Lai aizkavētu gulšņu trupēšanu, daži celtnieki pildījumam piejauc kaļķus, bet tam nav nkādas nozīmes, jo kaļķi nesatur koksni konservējošas vielas.
Līdzšinēja prakse ir pierādījusi, ka pietiekami labu pirmā stāva koka grīdu var izbūvēt pēc šādiem paņēmieniem: aukstā grīda bez pagrīdes, aukstā grīda ar silto pagrīdi un siltā grīda ar auksto pagrīdi.
Auksta grīda bez vaļējas pagrīdes. To sekmīgi var lietot tādās vietās, kur ir zems gruntsūdens līmenis vai ēkai ir augsti virspamati.
Liekot aukstās grīdas bez pagrīdes, vispirms jānorok visa augsnes kārta apmēram 0,5 m, bet, ja ir kūdra, tad arī viss kūdras slānis. Jāizlauž celmi, saknes un jānovāc skaidas. Pagrīde jāpiepilda ar granti, smiltīm vai būvgružiem bez koka daļām, jānolīdzina un jānoblietē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties