Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:235464
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Reliģiskās organizācijas, to reģistrēšana    4
2.  Sabiedriskā labuma statuss un reliģiskās organizācijas    6
3.  Reliģisko organizāciju saimnieciskā darbība    7
3.1.  Reliģiskās organizācijas līdzekļu ieguves avoti    8
3.2.  Izdevumi reliģiskās un saimnieciskās darbības veikšanai    9
4.  Grāmatvedības organizācija un uzskaite    11
5.  Gada pārskata sastādīšana reliģiskās organizācijās    13
5.1.  Bilance    15
5.2.  Ieņēmumu un izdevumu pārskats    16
5.3.  Ziedojumu un dāvinājumu pārskats    19
5.4.  Gada pārskata pielikums    20
  Secinājumi un priekšlikumi    22
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    24
  Pielikumi    25
Darba fragmentsAizvērt

Reliģiskas organizācijas ir Reliģisko organizāciju likumā noteiktajā kārtībā reģistrētas draudzes, reliģiskās savienības (baznīcas) un diecēzes. Draudzē uz brīvprātības principa apvienojas vienas reliģijas vai konfesijas ticīgie, lai noteiktā apdzīvotajā teritorijā veiktu reliģisko darbību, kā arī cita veida darbību, ievērojot spēkā esošos likumdošanas aktus.(2, 2.lpp)
Draudzes dibinātāju vidū jābūt ne mazāk kā 20 Latvijas pilsoņiem vai personām, kuras ir reģistrētas iedzīvotāju reģistrā un sasniegušas 18 gadu vecumu. Vienai personai ir tiesības būt tikai par vienas draudzes dibinātāju. Iestāties draudzē un tajā darboties ir tiesības ikvienam Latvijas iedzīvotājam. Jaunieši līdz 18 gadu vecumam draudzē var iestāties tikai ar vecāku vai aizbildņu rakstveida atļauju. (2., 3.lpp)
Reliģiskā savienība (baznīca) apvieno Reliģisko organizāciju likumā noteiktajā kārtībā reģistrētās vienas konfesijas draudzes. Desmit (vai vairāk) vienas konfesijas draudzes, kas ir reģistrētas Latvijas Republikā, var izveidot reliģisko savienību (baznīcu). Šis noteikums neattiecas uz reliģiskajām organizācijām, kuras pirmo reizi uzsāk savu darbību Latvijā un kuras nepieder pie valstī jau reģistrētajām reliģiskajām organizācijām. Vienas konfesijas draudzes var izveidot valstī tikai vienu reliģisko savienību (baznīcu).
Diecēze ir attiecīgas konfesijas kanoniskajos noteikumos paredzēta reliģiskās savienības (baznīcas) organizatoriskās struktūras teritoriāli administratīva vienība, kuru pārvalda bīskaps. Diecēzi var izveidot reliģiska savienība (baznīca), pieņemot par to attiecīgu lēmumu.
Reliģisko organizāciju iestādes ir tādas iestādes, kurām nav peļņas gūšanas nolūka un rakstura: garīgā personāla mācību iestādes, klosteri, misijas, diakonijas iestādes un tamlīdzīgas iestādes.
Reliģiskās organizācijas iestāde darbojas saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem un saviem statūtiem (satversmi, nolikumu), kurus apstiprina attiecīgā reliģiskā organizācija.
Reliģiskās organizācijas un to iestādes reģistrē reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā. Reģistru kārto Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs. Pirms reliģiskās organizācijas vai tās iestādes reģistrēšanas reģistra iestāde lūdz Tieslietu ministrijas atzinumu par reliģiskas organizācijas vai tās iestādes statūtos (satversmē, nolikumā) norādīto darbības mērķu un uzdevumu atbilstību normatīvajiem aktiem, kā arī par to, vai reliģiskās organizācijas darbība (mācība) nevar apdraudēt cilvēka tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību un tikumību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1343108
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties