Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:345509
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Krājumu veidi    5
2.  Krājumu uzskaite un novērtēšana uzņēmumā    10
2.1.  Krājumu periodiskās uzskaites metode    11
2.2.  Krājumu nepārtrauktās uzskaites metode    12
2.3.  Krājumu novērtēšanas metodes    14
3.  Krājumu inventarizācija    19
  Izmantotās literatūras saraksts    30
Darba fragmentsAizvērt

Lai uzņēmējdarbība veidotos sekmīgi, viens no priekšnoteikumiem ir sakārtota un pareizi izvēlēta finanšu grāmatvedības politika, kas sevī ietver arī racionālu krājumu uzskaiti un novērtēšanu uzņēmumā. Lai grāmatvedības uzskaite būtu pilnīga, nepieciešams sekot līdzi LR izdotajiem normatīvajiem aktiem un dokumentiem un FM izdotajiem norādījumiem.
Krājumu veidi, uzskaites un novērtēšanas metodes uzņēmumā ir ļoti nozīmīga finanšu grāmatvedības sastāvdaļa, līdz ar to katram uzņēmumam būtu īpaša uzmanība jāpievērš piemērotāko krājumu uzskaites un novērtēšanas metožu izvēlei. Pareiza krājumu uzskaite, kā arī uzņēmuma specifikai un darbības apjomiem atbilstošas uzskaites un novērtēšanas metožu izvēle, var veicināt, vai arī pasliktināt uzņēmuma finansiālo stāvokli un finanšu grāmatvedības uzskaiti. Izmantojot dažādas krājumu uzskaites un novērtēšanas metodes ir iespējams regulēt uzņēmuma finansiālo rezultātu – peļņas un zaudējumu lielumu.
Teorētiskā pētīšanas metode:
Lai vispusīgi izprastu pētāmo tēmu, darbā tiks izmantoti teorētiski apraksti par krājumu uzskaites veikšanu uzņēmumā no dažādiem literatūras avotiem, piemēram, Aivara Ludborža darbs “Finanšu grāmatvedība tirdzniecībā”, kā arī Intas Brūnas un Laimdotas Kaires mācību līdzeklis “Apgrozāmo līdzekļu uzskaite” u.c.
Lai vispusīgāk risinātu pētāmo problēmu darbā tiks izmantoti dažādi Latvijas Republikas likumi un normatīvie akti, kas regulē krājumu uzskaiti finanšu grāmatvedībā: likums “Par grāmatvedību”, likums “Par uzņēmumu gada pārskatiem” utt.
Darbā tiks izmantotai arī materiāli no grāmatvedības žurnāliem “Bilance”, kuros plaši izskaidrotas dažādi krājumu uzskaites un novērtēšanas paņēmieni, kā arī dots skaidrojums par normatīvo aktu piemērošanu grāmatvedības uzskaitē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties