Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894271
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Glokalizācija    4
  Glokalizācija un Kultūra    5
  Eiropas Savienības Glokalizācija    7
  “Lokālie” gidi    9
  McDonald’s Piemērs    10
  Glokalizācija un Valoda    12
  Glokalizācija kosmētikas nozarē    13
  Nobeigums    14
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Valstis, kuras spējušas izmantot globalizācijas priekšrocības ir attīstījušās daudz ātrāk un viņu dzīves līmenis ir daudz augstāks. Globalizācija nav apturama, jo tas skar visas dzīves sfēras un līdz ar to arī glokalizācija nekur nepazudīs, tapēc cilvēkiem no šī procesa jāmēģina gūt pēc iespējas lielāku labumu, tai pašā laikā nenodarot lielu ļaunumu otrai pusei.
Pozitīvās lietas, kas notiek glokalizācijas procesā ir uzņēmēju un pakalpojumu sniedzēju izglītošanās, jo ieejot jaunā tirgū, viņiem vispirms tas ir jāizpēta un jāatrod sava pieeja, līdz ar to viņi bieži vien paplašina savu redzējumu un bieži vien arī pakalpojumu klāstu. Turpretī, šī jaunā globālā kompānija, kas ienāk tirgū tai pašā laikā izgrūž no tirgus, iespējams, kādu citu vietējo kompāniju, kurai nav bijis tik lielu investīcu attīstībai. Ieņēmumi, kas tiek gūti no šī pakalpojuma vai preces aiziet prom no vietējā tirgus. Līdzīgi kā šobrīd Latvijā, ka lielākie pelnošākie uzņēmumi nepieder latviešiem, līdz ar to latviešu nauda aizplūst uz ārvalstīm. Otra pozitīva lieta šajā piemērā, ārvalstu kompānijas nodrošina daudz darba vietu, līdz ar to reģions attīstās un nodarbinātība aug. Tirgū ienāk preces un pakalpojumi, kuru cenas ir zemākas vai arī zīmoli ir zināmāki un populārāki. Cilvēkiem patīk būt moderniem. Kapēc gan Latvijā Nike sporta tērpus pēr vairāk nekā Ogres trikotāžas treniņtērpus? Kaut arī cena ir augstāka, cilvēki izvēlas atpazīstamako zīmolu.
Negatīvās sekas glokalizācijas procesam ir nepiemērotu uzņēmumu ienākšana konkrētā reģionā, mazinās kultūras vērtība, jo ienāk jaunas kultūras un cilvēki pieņem jaunas tradīcijas, kā arī paši vietējie iedzīvotāji savas kultūru un tradīcijas izmaina, lai pielāgotos sarptautiskajai videi.
Arī paši patērētāji globalizācijas procesā ir kļuvuši izglītotāki, ir iespēja uzzināt gandrīz visu par visu, cilvēki to izmanto ar vien vairāk, tapēc arī bieži vien šī lēmumu pieņemšana par labu glokalizētam produktam notiek tieši šīs izglītības dēļ, jo viņi jau ir pazīstami un informēti par piedāvājumi un bieži vien cilvēki pat gaida, kad “ jaunums” ienāks kādā konkrētā lokālā teritorijā. Ja lokālajā teritorijā nav drosmīgu uzņēmēju, kas spētu izturēt globālu konkurenci, tad glokalizētajam uzņēmumam ir daudz vieglāk ienākt tirgū.
Mūsdienās patērējāti ir brīvi savos uzskatos un izvēlē, līdz ar to nevar piespiest izvēlēties lokālo produktu. Lai apkarotu glokalizāciju, manuprāt, vienīgais veids ir atgriezties pie komunisa, kad tiek patērēti savi saražotie produkti, visiem ir darbs un visi ir paēduši. Bet mūsdienu cilvēks vēlas globalizēties.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1240153
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties