Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249605
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ģimene ir sociāla grupa, kas ietver vecākus, viņu pēcnācējus un dažās kultūrās arī citus radiniekus, kuriem ir kopīga mājvieta (Colman, 2001). Tās ir ilggadējas saistības starp vīrieti un sievieti, kas ietver sevī bērna audzināšanu, patvēruma došanu, uzturēšanu, kamēr tie sasniedz pilngadību, kā arī iemācīšana tik galā pašiem, kad tie būs pietiekami pieauguši, lai to darītu. Ģimene ir struktūra, kuras viens no pamat nolūkiem ir arī to ģimenes locekļu aprūpe un nodrošināšana, kuri paši nevar par sevi parūpēties, jo ir slimi vai nespēcīgi (Berk, 2000).
Ģimenei ir daudzas un dažādas funkcijas. Tās ir reproducēšana - ir paredzēta mirstošo ģimenes locekļu „aizstāšana”. Sociāla kārtība - šīm procedūrām ir jāeksistē, lai mazinātu konfliktus, uzturētu atbilstošu uzvedību. Socializācija - pieaugušajiem ir jātrenē jaunākie ģimenes locekļi, lai tie kļūtu kompetenti, aktīvi sabiedrības pārstāvji. Emocionālais atbalsts - ir jābūt procedūrām, kas saista indivīdus, tie kopā tiek galā ar emocionālām krīzēm un katrā personā sekmē uzticēšanās sajūtu un mērķtiecīgumu. Kad bērnu attīstības speciālisti sāka pētīt ģimenes, pārsvarā pētījumi bija orientēti uz mātes un bērna attiecībām un tika uzsvērta atsevišķu bērna audzināšanas paņēmienu efektivitāte viņa uzvedības izmaiņu veicināšanā. Šodien ģimenes sistēmas teoriju veidotāji atzīst, ka bērni nav mehāniski izveidojami un ietekmējami no savu vecāku puses, kā arī, ka katra ģimenes locekļa uzvedība ietekmē pārējo ģimenes locekļu uzvedību. Autors ir aprakstījis tiešo ietekmi. Tā parāda, ka bērni un vecāki tieši ietekmē viens otru. Daudzi pētījumi pierāda, ka, ja vecāki ir stingri, bet pacietīgi, tad bērni cenšas izpildīt viņu izvirzītās prasības. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties