Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:514496
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Plašus apgabalus Seno Austrumu teritorijā aizņēma tuksneši un sausās stepes. Kaut gan dabas vienveidība ierobežoja iztikas ieguves veidus, arī šajos apgabalos attīstījās savdabīgas civilizācijas , kas būtiski ietekmēja upju ieleju sabiedrību dzīvi. Liela abu zemju atšķirība ir tā, ka Senā Ēģipte bija ļoti spēcīga zeme un netika iekarota, atšķirībā no Divupes. Divupes teritoriju ļoti bieži iekaroja, un mainījās civilizācijas, kas to apdzīvoja, un tas krietni vien kavēja Divupes attīstību. Divupes pastāvēšanas laikā to apdzīvoja salīdzinoši daudzas tautas, piemēram, šumeri, akadieši, asīrieši u.c.
Abās zemēs tika celtas monumentālas celtnes. Ēģiptē šīs celtnes bija Piramīdas, kuras tika celtas kā kapenes, savukārt Divupē tie bija zikurāti.
Var secināt, ja nebūtu bijušas šīs Senās civilizācijas, pasaule šobrīd noteikti nebūtu tāda, kāda tā ir, jo ūdens apūdeņošanas sistēmas bija liels solis pretī nākotnei. Uzskatu, ka Seno Ēģipti un Divupi var saukt par pasaules civilizācijas šūpuli, jo tās sevi pieteica jau tad, kad pasaulē nebija visaptverošo tehnoloģiju. Tās sevi pierādīja ar augsto attīstību un inteliģenci. Lai cik neparasti nebūtu, arī karš var būt progresa pamatā. Karš noposta veco, apnikušo, bet paver ceļu jaunajam, modernajam, progresīvajam visās dzīves jomās - tā bija arī Seno Austrumu zemēs.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1241271
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties