Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:433528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Raizes    4
2.  Kā pārvarēt raizes    6
2.1.  Samierināšanās ar nenovēršamo    6
2.2  „Matu skaldīšana”    7
3.  Domāšanas veids, kas cilvēku vērš mierīgu un laimīgu    8
3.1.  Dzīve bez atriebības    8
2.  Mīnusi par plusiem    8
4.  Depresijas pārvarēšana 14 dienās    9
5.  Izsargāšanas no raizēm    10
  Nobeigums    11
  Literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Mūsdienu saspringtajā dzīves ritmā daudziem cilvēkiem ir psiholoģiska rakstura problēmas. Vieni cieš no „dzīves apnikuma”, citiem ir problēmas ar bezmiegu, vel citi jūtas vienkārši nelaimīgi, vel raizes, vilšanās un tā varētu turpināt ļoti ilgi. Pārsvarā visas šīs problēmas agrāk vai vēlāk rada depresiju vieglākā vai jau pat ļoti smagā formā. Īpaši aktuāls jautājums par depresiju ir tieši rudenī un ziemā, kad slikto pašsajūtu vel vairāk pastiprina pelēcīgais un nomācošais gadalaiks. Depresija ir problēma, ar kuru ir jācīnās. To var darīt divos veidos – meklēt speciālista palīdzību, vai mēģināt palīdzēt sev pats. Lielisks veids kā palīdzēt sev ir izmantot grāmatas, kuras ir sarakstījuši speciālisti un pieredzes bagāti cilvēki. Viena no šādām grāmatām ir autora Deila Kārnegija „Sāc dzīvot”. Autors uzskata, ka visu problēmu pamats ir raizes un grāmatā aprakstījis dažādus veidus kā tās uzveikt. Ja cilvēks spēj saņemties un palīdzēt pats sev, tad tas ir lielisks veids kā sakārtot savu dzīvi un domāšanu. Ar pareizu domāšanas veidu cilvēkam ir iespēja nodzīvot lielisku dzīvi.



1.Raizes

„Mūsu galvenais uzdevums ir prast saskatīt nevis to, kas miglaini jaušams tālumā, bet gan to, kas skaidri redzams tepat priekšā.” Raizes ir tas, kas cilvēkus nomāc, neļauj dzīvot šodienai. Mēs nepārtraukti domājam par to, ka pēc četrām dienām būs eksāmens, par to kas ar mani būs pēc gada, par to vai es vel būšu kopā ar savu otru pusīti. Raizes par nākotni mūs pavada ik uz soļa un tieši tas neļauj pilnvērtīgi dzīvot šodienai, izbaudīt visu, kas notiek šodien un ar pilnu atdevi paveikt iecerēto. Cilvēku, kuri ir apmierināti ar savu dzīvi, panākumu atslēga slēpjas tajā, ka viņi dzīvo šodienai.
D.Kārnegijs apraksta lielisku veidu kā iemācīt sevi dzīvot šodienai. Viņš iesaka iedomāties sevi kā lielu laineri un iemācīties pārvaldīt tā mehānismu. Dodieties uz komandtiltiņu un pārliecinieties vai lielās starpsienas ir kārtībā. Nospiediet sviru un ieklausieties kā aizveras lielās dzelzs durvis uz pagātni un nedzīvo vakardienu. Nospiediet vel vienu sviru un ar metāla priekškaru atdaliet nākotni, nedzimušo rītdienu. Tad Jūs būsiet drošībā, drošībā šodienai. Izslēdziet pagātni un ļaujiet, lai nedzīvā pagātne paglabā savus aizgājušos notikumus. Aizveriet nākotni tikpat cieši kā pagātni. Jūsu nākotne ir šodien. Rītdienas nav.
Cilvēkam ir jāiemācas pārvaldīt par sevi, nedomāt par pagātni, par nākotni. Ja nākotnes rūpes tiek pievienotas vakardienas problēmām un nestas šodienā, šis slogs var likt sagrīļoties pat visstiprākajam cilvēkam. Raizes par nākotni ir lieka enerģijas izšķiešana. To enerģiju daudz labāk var ieguldīt darbojoties šodienā ar pilnu sparu, ielikt kārtīgus pamatus nākotnei. Vislabākais veids kā sagatavoties nākotnei ir sakopot visas sava gara spējas un entuziasmu, lai paveiktu šīs dienas darbu.
„Nedomājiet par rītdienu, jo rītdiena parūpēsies pati par sevi. Šai dienai jau pietiek nelaimju” .Daudzi cilvēki nespēj nedomāt par rītdienu, jo tas šķiet nereāli. Vārētu uzskaitīt daudzas lietas, kas liek padomāt par rītdienu – apdrošināšanas polise, lai aizsargātu savu ģimeni, jāiekrāj nauda vecumdienām. Protams, domājiet par rītdienu, plānojiet to, bet neraizējieties.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties