Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:732751
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  Franču revolūcijas cēloņi un ietekme uz mūsdienām    4
  Cilvēktiesību un brīvību principi    5
  Politiskā dalība un sabiedriskā institucionalizācija    6
  Jaunā sabiedrība    7
  NOBEIGUMS    9
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    10
Darba fragmentsAizvērt

Referātā apskatītā tēma - Franču 1789.gada Revolūcijas nozīme vēsturē atspoguļo galvenās iezīmes, ko pasaule ir mantojusi no tās. Tiek aprakstīta revolūcijas ietekme uz sabiedrību, kā arī cēloņi un mērķi kā labad sabiedrība bija vienojusies cīņā pret pastāvošo varu.
Franču revolūcijas nākotnes notikumi ir kodols mūsdienu modernās ēras politiskajai struktūrai, ko nacionālās valstis ir pārmantojušas no Francijas pieredzes vēsturē. Vēljoprojām tiek analizēta revolūcijas nozīme pasaules vēsturē, it īpaši Eiropas, jo tās ietekmes sfēras var saskatīt pat ikdienas dzīves sistēmā – vēljoprojām notiek cīņas par atsevišķām cilvēka brīvībām un tiesībām, kā arī vēljoprojām tiek cilāti vēstures materiāli, lai veidotu un uzlabotu valstiskās un institucionalizācijas iekārtas.
Referāts atpoguļo revolūcijas ieguldījumu modernās pasaules darbības ceļu attīstībā, ietverot pašsaprotamas vēsturiskās līdzības, t.i. lasot darbu, kur tiek atspoguļoti revolūcijas laikā pielietotie paņēmieni, taktika un reformas, tas automātiski tiek pielīdzinātas mūsdienu pasaulīgajai strukturālajai iekārtai tiešā vai netiešā veidā. Franču revolūcijas cēloņi un ietekme uz mūsdienām
Franču revolūcijas notikumi ir attiecināmi uz 1789.-1799.gadu, kad Francijā tika gāzta absolūtā monarhija, ievērojami ierobežotas katoļu baznīcas pilnvaras un nodibināta republika. Revolūciju izraisīja vāja ekonomiskā situācija, neapmierinātība ar monarhiju un reliģisko neiecietību, kā arī apgaismības ideju izplatīšanās.
1789.gada vasarā notika vairāki simti sacelšanos, protestējot, pret pārtikas trūkumu. Notika zemnieku uzbrukumi muižniecībai, bet strādnieki vērsās pret priviliģēto aristokrātiju un absolūtiska iekārtu. Ielās izplatījās idejas par pilsoņu vienlīdzību un nepieciešamību pēc visu pilsoņu kārtu pārstāvniecības. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1158191
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties