Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:249632
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Valsts fondēto pensiju sistēma    2
  Līdzekļu pārvaldītāju licencēšanas noteikumi    3
  Fondēto pensiju līdzekļu kapitāla pārvaldītāji    4
  Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu ieguldīšanas noteikumi.    5
  Ieguldījumu riski    6
  Valsts fondēto pensiju shēma    6
  Secinājumi un priekšlikumi   
  Izmantotās literatūras saraksts   
Darba fragmentsAizvērt

Laikā, kad demogrāfiskā situācija Latvijā ir sevišķi sarežģīta, jo īpaši svarīgs ir jautājums kā panākt, lai pieaugot pensijas vecuma cilvēku skaitam un palielinoties viņu dzīves ilgumam, kā rezultātā ir nepieciešami arvien vairāk līdzekļu pensiju izmaksām, varētu palielināt iedzīvotāju pensijas un nodrošināt pensionāru materiālo labklājību. Tāpēc radās nepieciešamība veidot valsts fondēto pensiju shēmu jeb pensiju sistēmas 2.līmeni. Neieviešot pensiju sistēmas 2.līmeni, alternatīva pensiju būtiskam pieaugumam ir vienīgi līdzekļu atņemšana citām nozarēm vai nodokļu paaugstināšana. Šādi radikāli soļi radītu jaunu spriedzi vai sadārdzinātu ražošanas pašizmaksu, mazinātu konkurētspēju un tātad kopumā negatīvi ietekmētu tautsaimniecības attīstību un līdz ar to arī algu un pensiju apjomu.
Uzkrātais 2.līmeņa pensiju kapitāls kopumā nākotnē būs mērojams simtos miljonu latu, un tie ar dažādu finansu instrumentu starpniecību (uzņēmuma akcijas, parādzīmes, hipotekārās ķīlu zīmes u.c.) tiks ieguldīti Latvijas tautsaimniecībā, kas veicinās valsts ekonomisko attīstību, nodrošinās jaunu darba vietu rašanos un vidējās darba algas pieaugumu.
Trīs līmeņu pensiju sistēma nodrošina šīs sistēmas stabilitāti un drošību, jo tādējādi tiek izlīdzināti riski, kas piemīt katram no līmeņiem. 1.līmenim var būt demogrāfiski riski– var samazināties sociālo iemaksu veicēju skaits un pieaugt pensiju saņēmēju skaits, savukārt 2. un 3.līmeņiem var būt finansu riski – likmju svārstības, akciju cenu svārstības u.t.t.
Balstoties uz ārvalstu pieredzi, var secināt, ka šāda trīs līmeņu pensiju sistēma, kurā apvienoti paaudžu solidaritātes principi ar katra personisko atbildību par ienākumu nodrošinājumu vecumdienās, ir optimālākais pensionāru sociālās aizsardzības modelis. Šāda 3 līmeņu pensiju sistēma ir ieviesta arī Zviedrijā, Polijā un Ungārijā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1196078
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties