Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:835147
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Budžeta sistēmas izveidošanas principi ir: vienotība, pilnība, realitāte, atklātums un patstāvība.
Valsts budžets, valdības mērķfondi un speciālie fondi. Valsts budžets ir valsts politikas realizācijas līdzeklis ar finansiālām metodēm. Budžeta mērķis ir nepieciešamo līdzekļu noteikšana un pamatošana pienākumu izpildei sakarā ar likumdošanas aktiem, un šī procesa nodrošināšana ar nepieciešamiem ienākumiem. Latvijā vērojama tiekšanās pie iespējami lielākas finansu resursu koncentrācijas to efektīvākai izmantošanai ar tirgus reformu veikšanas padziļināšanas nolūku.
Valstīs ar tirgus tipa saimniecību valdības fondi ir valsts finansu un kredītu sistēmas svarīgs posms. Pie tiem parasti pieder sociālās apdrošināšanas autonomie fondi. Pie tiem var attiecināt arī valsts mērķfondus un pusvalsts finansu un kredīta iestāžu (ar valsts kapitāla daļu) fondus, kuri parasti tiek izmantoti valsts ekonomikas regulēšanas, sociālo problēmu mīkstināšanas nolūkos. Visvairāk izplatītie ir valsts sociālās apdrošināšanas fondi. To izveidošana notiek uz uzņēmēju un darbinieku iemaksu rēķina. Šobrīd attiecībā pret darba algu darbinieku sociālais nodoklis ir 9 %, bet no darba devēja puses – 24,09 %1. Uz sociālās apdrošināšanas fondu rēķina tiek izmaksāti, galvenokārt: vecuma pensijas; invaliditātes pensijas; slimības pabalsti; pabalsti bezdarbniekiem u.c.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties