Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:220004
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

„Tā runāja Zaratustra” ir darbs, kurā visspilgtāk parādās F. Nīčes izdomātais „pārcilvēks”, Pēc viņa uzskatiem, jāveido augstākais cilvēks – „pārcilvēks”, kura izcelšanās esot zemes prāts, jauns dzīvības tips, jauna eksistences forma. Visas būtnes attīstības gaitā esot radījušas kaut ko par sevi augstāku, un cilvēks nedrīkst kļūt par šī paisuma bēgumu. Darbā Zaratustra uzrunāja savus mācekļu, stāstot par to kādam jābūt „pārcilvēkam” tiek apspriestas arī labās un sliktās īpašības un arī parasto cilvēku domāšana un darbība.
Zaratustra mācīja saviem mācekļiem, ka ideālajam cilvēkam jābūt drošsirdīgam, varonīgam, patiesam, taisnīgam, godīgam, brīvam no aizspriedumiem. „Pārcilvēkam” sievietes nevar būt draugi vai sabiedrotie, jo pārāk ilgi viņās ir bijis apslēpts vergs un varmāka. Viņš var būt kopā ar draugiem, tikai tādiem pašiem kā viņš, bet labāk būt vienam pašam.
Darbā stāstīts, ka žēlsirdība un līdzcietība ir nodarījušas pasaulē visvairāk ciešanu, ka kristietība pārāk kultivējusi šīs īpašības un aiz tā slēpjas pūļa bailes no visa, kas paceļas pāri viduvējībai. Bet pārcilvēkam ir jāstāv visam tam pāri un jābūt kā bērnam, kas uz visām lietām lūkojas bez aizspriedumiem, bez tradīciju važām, to nevar uzpirkt un viņš atvērts visam jaunajam.
Darbā tiek sludināts, ka valsts ir slikta, jo apvieno parastos cilvēkus, kuriem galvenais dzīvē ir bagātība un varas gūšana. Lai nomirst tie, kuri vaid par savām nelaimēm problēmām – parastie cilvēki. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1314724
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties