Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502313
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Florbols ir jauna sporta spēle, kas radusies Zviedrijā 1981. gadā uz brendija ( ledus hokejs ar bumbiņu) un ledus hokeja pamatiem. Zviedrijā to dēvē par telpu brendiju- innebendy, Somijā- solybendy, Šveicē- unihocey. Skandināvijas valstīs šo sporta spēli iekļauj skolu programmās.
1986. gadā nodibināja Starptautisko Florbola Federāciju (SFF), kurā 1994. gadā uzņēma arī Latvijas Florbola savienību (LSF). Latvijas vīriešu, sieviešu, jauniešu U-19 izlases ar atzīstamiem panākumiem ir piedalījušās Pasaules un Eiropas čempionātos.
Florbols ir spraiga un dinamiska spēle. To spēlē ar nūju un 23 gramus smagu bumbiņu. Spēle ir ļoti līdzīga hokejam, bet bez spēka paņēmieniem. Noteikumi aizliedz bloķēt, sist, pacelt nūju augstāk par jostas vietu, kā arī atrasties kontaktā ar pretinieku. Vienīgais atļautais spēka paņēmiens ir spēle ar plecu. Šī spēle prasa cienīt ne tikai komandas biedrus, bet arī pretiniekus, tiesnešus un skatītājus. Šī spēle palīdz audzināt godīgu, izturīgu, izpalīdzīgu cilvēku un iemāca saprast citam citu pēc žestiem, mīmikas, iejusties otra situācijā, kas lieti noder dzīvē.
Tehnikas paņēmienu izpilde prasa precizitāti, kustību koordināciju, spēku, ātrumu, izturību, lokanību, veiklību, ātru lēmumu pieņemšanu sarežģītās situācijās, kā arī pretdarbības pārvarēšanu.
Florbolu var sākt spēlēt no četru gadu vecuma ar samazināta izmēra nūjām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties