Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:809959
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savas pastāvēšanas sešdesmit gadu vēsturē NATO ir pierādījusi, ka spēj efektīvi pildīt nosprausto mērķi – gādāt par dalībvalstu drošību un aizsardzību. Kaut arī aliansē apvienojušās daudzas valstis, kuru atsevišķās intereses bieži vien ir atšķirīgas, tomēr NATO iedibinātā kārtība ļauj, suverēnām valstīm vienojoties, pārvarēt domstarpības un vienoties par kopīgu izpratni un rīcību. NATO uzbūve un darbība balstās uz visu pušu vienlīdzību, vienprātību, pieņemot lēmumus, un kopīgu atbildību. NATO ir demokrātisku valstu alianse, tāpēc tās darbībā svarīga loma ir demokrātisku institūciju un pilsoniskās sabiedrības kontrolei un ietekmei militārajā sfērā. Balstoties uz šiem principiem NATO veido savu politiku arī jaunajos apstākļos. Tā vērsta uz to, lai paplašinātu dalībnieku loku un atbildības zonu, kā arī neitralizētu un novērstu jaunus draudus pasaules mieram un drošībai.
Iekšlietu ministrijas pamatuzdevums ir izstrādāt un kopīgi ar tiesu varas, valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēm īstenot vienotu politiku noziedzības apkarošanas, sabiedriskās kārtības un drošības aizsardzības, personas tiesību un likumīgo interešu aizsardzības, robežsardzes, migrācijas, ugunsdrošības, glābšanas un civilās aizsardzības jautājumos. Atbilstoši tam izstrādāta un īstenota vienota valsts politika tiesiskās un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, drošības pasākumu realizācijā, kas vērsta uz katras valstī dzīvojošās personas tiesību un likumīgo interešu aizsardzību migrācijas, iedzīvotāju uzskaites un dokumentēšanas jautājumos, valsts robežu aizsardzības efektīvu nodrošinājumu, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanu un civilās aizsardzības jautājumu sakārtošanu.
2009. gadā reģistrēti 56748 noziedzīgi nodarījumi, galvenokārt, īpašuma zādzība (27064 reģistrēti gadījumi). 19415 ir smagie noziegumi no kopējā reģistrētu noziedzīgu nodarījumu skaita.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties