Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754816
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Drošības problēmas    4
  Kā risināt drošības problēmas    10
  Nobeigums    11
  Bibliogrāfija    12
Darba fragmentsAizvērt

Vispasaules pret terora cīņas laikmetā aizvien biežāk nākas aizdomāties par to, kas sargā un nodrošina kārtību mūsu pašu valstī? Drošība cilvēkiem ir bijusi svarīga un tāda arī paliks. Drošības vajadzība ir viena no cilvēka pamatvajadzībām, un ja tā netiks pilnīgi apmierināta cilvēkam būs apgrūtināta vai pat neiespējama citu vajadzību apmierināšana. Cilvēki vēlas justies droši, jo ja viņi nebūs aizsargāti, tad viņi nespēs nodrošināt citas savas vajadzības, jo viņiem nepārtraukti būs jācīnās par savu izdzīvošanu, jāaizsargā sevi, sev tuvos, savu īpašumu. Drošība ir valstiska mēroga jautājums un tās nodrošināšanai valstis izveidoja policijas institūciju, lai tā pārņemtu drošības un kārtības jautājumus.
Drošība un policija ir savstarpēji cieši saistīti, jo Latvijā un vēl daudzās citās pasaules valstīs tieši policija un tās apakšstruktūras ir tās, kurām ir vistiešākais pienākums nodrošināt drošības vajadzību.
Kā jau minēts iepriekš, policija ir viena no valsts institūcijā, likuma „Par policiju” 1. pantā ir rakstīts sekojošais: Policija ir apbruņota militarizēta valsts vai pašvaldības institūcija, kuras pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.1
Arī drošības sfērā, tāpat kā daudzās citās mūsu valsts struktūrās, problēmu ir ļoti daudz un to rezultātā arī drošības sfēra neizpilda savas funkcijas pilnā un pietiekamā apjomā. Galvenais problēmu cēlonis, kā jau pierasts, ir meklējams finansējuma nepietiekamībā. Naudas līdzekļu nepietiekamība ierobežo policijas iespējas pilnvērtīgi nodrošināt drošību un kārtību. Policijai ir jācenšas nodrošināt drošību visiem konkrētās valsts iedzīvotājiem un arī iebraucējiem no citām valstīm.
Drošības problēmas, kā jau minēts iepriekš, ir bijušas un būs aktuālas sabiedrībā. 2003. gadā reģistrēto noziedzīgo nodarījumu skaits bija 51773, salīdzinot ar iepriekšējo gadu (2002) noziedzīgo nodarījumu skaits bija palielinājies par 2445, no visiem reģistrētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem tika atklāti valstī kopumā tikai 48,8%. 2004.gada 9 mēnešos valstī reģistrēti 45427 noziedzīgi nodarījumi, kas ir par 2525 vai 5,9% vairāk nekā 2003.gada attiecīgajā periodā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties