Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615713
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Analīze un kontrole ir saistīta ap plānoto un faktisko rezultātu novērtēšanu un to salīdzināšanu.
Salīdzinot plānotos un faktiskos rādītājus tie tiek analīze un izvērtēti to rašanas cēloņi. Šie rādītāji ietver paredzamo finansiālo stāvokli, peļņas vai zaudējumu plānu, naudas plūsmas plānu, faktisko finansiālo stāvokli, peļņas vai zaudējumu pārskatu, naudas plūsmas pārskatu. Kopbudžeta analīzei izmanto gan absolūtus, gan relatīvus lielumus.
Absolūtie lielumi ir ekonomisko rādītāju kvantitātes absolūtā izteiksme. Tie nodrošina tikai analizējamo rādītāju vienkāršu salīdzināšanu.
Relatīvie lielumi tiek galvenokārt izteikti koeficentu, indeksu, procentu u.tml. formā. Relatīvie lielumi ir nozīmīgs dažādu parādību un procesu analīzes līdzeklis. Atkarībā no relatīvo lielumu satura un nozīmes analīzē izšķir vairākus relatīvo lielumu veidus, piemēram, dinamikas relatīvie lielumi, struktūras relatīvie lielumi, u.tml.
Dinamikas relatīvie lielumi ir analizējamā rādītāja lielums pārskata periodā pret tā budžetā paredzēto lielumu. Struktūras relatīvie lielumi ir analizējamā objekta atsevišķu sastāvdaļu attiecība pret šī paša objekta kopapjomu.
Atbilstoši dinamikas un struktūras relatīvo lielumu veidiem ekonomisko rādītāju analīzei izmanto dinamikas (horizontālo) un struktūras (vertikālo) metodi.
Budžeta rādītāju lielumi, to struktūru un dinamiku analizē ar šādu paņēmienu palīdzību:
salīdzinājums ar ideālo līmeni: plānots vai faktiskos rādītājus salīdzina ar šo rādītāju ideālo līmeni. Tomēr šo paņēmienu vajadzētu id3ealizēt, jo nav divu absolūti vienādu uzņēmumu, katram uzņēmumam tomēr ir sava specifika.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties