Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:676573
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  DZELZCEĻA TRANSPORTA RAKSTUROJUMS    4
1.1.  VAS „Latvijas Dzelzceļš” saimnieciskā darbība    6
2.  VAS „LATVIJAS DZELZCEĻŠ” FINANŠU ANALĪZE    8
2.1.  Likviditātes radītāji    8
2.2.  Saistību un maksātspējas rādītāji    11
2.3.  Uzņēmuma līdzekļu aprites rādītāji    13
2.4.  Rentabilitātes radītāji    16
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Atbilstoši Eiropas Savienības dokumentos iezīmētajam transporta attīstības tendencēm dzelzceļa transports ir viens no perspektīvākajiem sauszemes transporta viediem gan drošības, gan ekoloģiskajā ziņā. Jau tagad tam ir liela nozīme Latvijas ekonomikā. No valsts kopēja sauszemes pārvadājuma apjoma dzelzceļa kravu pārvadājumu apjoms ir apmēram 52%, pasažieru pārvadājumu-6%, bet Rīgas piepilsētas reģionā tas sasniedz 30%. Dzelzceļa kravu pārvadājumu struktūra 85% ir tranzīta pārvadājumi, galvenokārt no Krievijas un Baltkrievijas uz Latvijas ostām (Austrumu- Rietumu tranzītu koridors), iekšzemes pārvadājumi ir apmēram 5%, kas izskaidrojamā ar salīdzinoši īsajiem pārvadājumos attālumiem. Veicot nozares liberalizāciju atbilstoši Eiropas dzelzceļa perspektīvo attīstības politikai, Latvijā, papildu VAS „Latvijas Dzelzceļš”, kravu pārvadājumu tirgū jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas divas privātas kapitālsabiedrības AS „Baltijas Ekspresis” un AS „Baltijas tranzītu serviss”, pārvadājot 10% no kopēja apjoma, kas ir viens no augstākajiem radītājiem Eiropā. Vietējos pasažieru pārvadājumus veic kapitālsabiedrība A/S „Pasažieru vilciens” un SIA „Gulbenes – Alūksnes bānītis”. Lai pasažieru vilcieni kļūtu mūsdienīgi, ērti un efektīvi tiek veikta modernizēšana un plānota jaunu sastāvu iegāde, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta finanšu līdzekļus.
Starptautiskie dzelzceļa pasažieru pārvadājumi pašreiz tiek nodrošināti tikai uz Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu. Tos nodrošina A/S „Latvijas Dzelzceļš” sadarbojoties ar SIA „L – Ekspresis”. Sezonas pārvadājumi uz Ukrainu notiek caur Lietuvu, savukārt cauri Latvijai kursē Lietuvas kompānijas vilciens virzienā uz Krieviju. Sakarā ar Baltijas valstu pievienošanās Šengenas zonai, šobrīd tiek strādāts pie satiksmes atjaunošanas ar Igauniju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties