Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502389
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Avotu un literatūras apskats    5
1.nodaļa  Absolūtā Patiesība    7
2.nodaļa  Kali yuga    14
3.nodaļa  Cilvēka izpratne    21
  Nobeigums    29
  Nobeiguma tēzes    31
  Galvojums    33
  Izmantotās literatūras saraksts    34
  Skaidrojošā vārdnīca    35
  Annotation    36
  Pielikumi    37
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbā pētāmā filozofiskā grāmata Šrīmad-Bhāgavatama (skat. pielikumu nr.1) ir pārpasaulīga zinātne, kas ļauj ne tikai iepazīt visa pastāvošā pirmcēloni, bet arī uzzināt kādas ir cilvēku un Augstākās Personības attiecības, kā arī indivīda pienākumus sabiedrības pilnveidošanā, balstoties uz šīm pilnīgajām zināšanām. Šī iespaidīgā, sanskritā sarakstītā grāmata, ko ir tulkojis un rūpīgi izskaidrojis sanskrita zinātnieks un skolotājs Viņa Dievišķā Žēlastība A. Č. Bhaktivēdānta Svāmī Prabhupāda (skt. Pielikumu nr.2), tagad tiek izdota latviski (jau ir iznākuši pirmie divi dziedājumi no divpadsmit, trešais un ceturtais dziedājums ir sagatavots izdošanai un nodots redakcijai). Jāpiemin, ka krievu valodas pratējiem ir iespēja iepazīties ar visu divpadsmit dziedājumu saturu, taču kursa darbā atsauces tiks veiktas uz pagaidām latviešu valodā pieejamo oficiāli izdoto materiālu.
Šrīmad-Bhāgavatama sākas ar pirmavota definīciju. Tā ir īstens Vēdānta1-sūtru komentārs, ko sarakstījis pats Vēdāntas autors Šrīla Vjāsadēva2, un šis darbs vairākos dziedājumos pakāpeniski noved līdz augstākajai Dieva apzināšanās pakāpei. Kā uzsver pats grāmatas autors, vienīgais, kas vajadzīgs, lai apgūtu šo diženo pārpasaulīgo zināšanu grāmatu, ir „uzmanīgi soli pa solim to lasīt, neko pēc sava prāta neizlaižot, kā mēdzam to darīt parasti”*.
Jāuzsver, ka pagājušā gada kursa darba pētāmā grāmata Bhagavad-gīta ir apjomīgs un nenovērtējams pamats turpmākai indiešu filozofijas pētīšanai šā kursa darba ietvaros. Šajā sakarā viens no indiešu garīgās mācības skolotājiem - Paratpara-gurudēva nitja-līla om višnupāda Šrīla Bhaktisidhānta Sarasvatī Prabhupāda - sava mūžu pēdējās dienās, 1936. gadā, savu mācekļu lokā teica: „(..) bez Bhagavad-gītas zināšanām mēs nevaram saprast Šrīmad-Bhāgavatamu”.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1151674
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties