Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:531527
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Televīzija, ienākot cilvēku ikdienā, mainīja partijas iespējas uzraudzīt un kontrolēt informāciju, ko patērē padomju pilsonis, un palielināja vajadzību pēc reāliem notikumiem visos medijos. Savukārt Stagnācijas periodā, kad Baltijas valstis skāra tāds attīstības trūkums, cilvēki ļoti daudz lasīja, laikraksti un žurnāli bija lēti un plāni. Cilvēki ieguva pilnīgāku priekšstatu par pasauli. 80.gadu sākumā radio un televīzijā tika ļoti kontrolēts katrs vārds. Kontroli veica cenzors GLAVLIT un Komunistiskā partija.
Lai arī Baltijas valstīm nācās piedzīvot visādus laikus, kas daudzu prātiem šķiet, ne vienmēr nozīmēja ko pozitīvu, jāteic, ka savi labumi tomēr bija, piemēram, augstais izglītības līmenīs un lielā lasītprasme. Cilvēki kļuva ieinteresēti par to, kas vispār notiek viņiem apkārt. Piemēram, republikāniskā avīze “Cīņa”, kas izplatīja komunistiskās idejas, ieņēma ierēdņu, pensionāru un lauku ļaužu pirmpusdienu lasāmvielas vietu. Mediji kļuva par ļoti svarīgu lomu ikviena cilvēka dzīvē. Mediji veidoja cilvēku ikdienu. Padomju posms tiešām ir ļoti īpašs mediju vēsturē un ir skaidrs arī tas, ka visa mediju sistēma, stingrība un iespējas, ko tie piedāvās, ir atkarīgs lielā merā no tā, kam pieder vara.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties