Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853123
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Metropole uzskatāma par zinātniskās fantastikas pērli. Filmā attēlota nākotnes pilsēta ar augstiem debesskrāpjiem un „Bābeles torni“. Filmas sižetā tiek attēlota arī cerība un entuziasms nākotnes tehnoloģiju attīstībai. Lai gan filma savos pirmsākumos neguva lielu popularitāti, manuprāt, tā tomēr ieņem augstu lomu kopējā kino attīstības vēsturē jo ir uzskatāma par zinātniskās fantastikas žanra aizsācēju. Ainas kas tieši vai netieši kopētas no „Metropole“ mēs varam pamanīt gan mūsdienu filmās, gan mūzikas klipos, kā piemēram, „Blade runner“,“Dark city“ Lady Gaga un Queen videoklipos tomēr ir filma kura, manuprāt, ir vistuvāk „Metropole“ attēlojumam un tā ir „Bada spēles“.
Metropoles spēja piesaistīt un ietekmēt cilvēkus ar savām vizuālajām inovācijām, savu pārspīlēto dekorāciju noformējumu Art Deco un gotikas stilā ir jūtma vel šodien jo gandrīz katra zinātniskās fantastikas filma, kas veidota pēdējo 80 gadu laikā, ir iekļāvusi sevī Metropoles ainas tieši vai netieši. Analizējot šo filmu rodas jautājums – Kā izskatītos mūsdienu zinātniskās fantastikas filmas, ja „Metropole” nebūtu radīta? Visticamāk, ka daudzi no jaunievedumiem agri vai vēlu parādītos kino. Un kas to lai zin, varbūt tieši Langs radīja pirmo konfliktu starp cilvēku un mašīnu? Tomēr mūsdienās mēs varam redzēt kā „Metropoles” idejas ceļojušas cauri gadu gadiem un realizējušās vizuālā veidā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties