Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861847
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tāpat filmā ir redzams fascinējošs kadrs, kur naktsklubā vācu karavīri dzied savu melodīju, bet Lazlo, uzstajīgi, kopā ar mūziķiem spēlē franču nacionālo himnu. Mums parādās arī kadrs ar raudošu meiteni, kas no sirds dzied līdzi Lazlo, kā izrādās tā nemaz nav bijusi aktierspēle, bet īstas emocijas.
Pēdējā lieta, ko vērts pieminēt, ir klišejas filmā. Umberto Eko norāda uz ironiju, ka divas klišejas liek mums smieties, taču simtiem mūs aizkustina. Mēs jūtam, ka tās runā savā starpā, svinot atkal apvienošanos. (Eco 1985 autora tulkojums I.K.) Kasablanka, iespējams, nav tik paredzama filma pateicoties tam, ka tika rakstīta paralēli ar filmēšanu, bet tā noteikti ir viegli citējama. Tas arī ir viens no iemesliem kāpēc filma ir ieguvusi lielu popularitāti.
Kasablankas beigās, Riks palīdz Lazlo izbēgt un Ilsu aizsūta kopā ar viņu. Viņa iekāp lidmašīnā kopā ar Lazlo, lai muktu uz Ameriku, kur Lazlo vadīs dumpinieku grupu pret Nacistiem (..) Mūsdienās vairākums romantisko filmu nebeidzās ar to, ka kāds sevi ziedo "kaut kam lielākam". Parasti, tās ir par personīgu laimi un laimīgām beigām, savukārt šiem tēliem nākotnes joprojām nav skaidras. (Hershberger 2017 autora tulkojums I.K.) 

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties