Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:810816
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
2.  F.Frēbela dzīves ceļš    3
3.  F.Frēbela filozofiskie uzskati    4
4.  F.Frēbela pedagoģiskie uzskati un darbība    5
5.  Didaktisko rotaļlietu jeb materiālu sistēma    6
  Literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

18. gadsimta beigās un 19 gadsimta sākumā mazgadīgo bērnu sagatavošana darbam manufaktūrās izvērsās par ļoti nopietnu sociālu un pedagoģisku problēmu. Anglijā, Francijā, Šveicē un Vācijā sāka atvērt dažādas iestādes pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, tomēr to galvenais uzdevums bija sagatavot darbam manufaktūrās un arī reliģiskā audzināšana. Skolā bērni strādāja kā pieaugušie, viņi bija pakļauti stingrai disciplīnai.
Tikai retos gadījumos nabadzīgo bērnu audzināšanai bija atbilstošas iestādes (piemēram, J. Pestalocija nabadzīgo bērnu iestāde Neihofā), kurās vispusīgu ražīgu darbu uzskatīja kā tikumiskās un intelektuālās attīstības līdzekli elementārās izglītības teorijas ietvaros.
J. Pestalocija darba turpinātājs tautas audzināšanā bija Frīdrihs Frēbels. Viņš labi zināja J. Pestalocija darba metodes Iverdonā, atzina tās un tomēr gāja patstāvīgu ceļu pedagoģijā. F. Frēbels augsti vērtēja mājas audzināšanu, īpaši agrā bērnībā, padziļināja patstāvības principu caur savu izglītības filozofiju. Viņš ir pirmsskolas pedagoģijas izveidotājs, dodot aptverošu audzināšanas mācību. Cilvēks, viņa uztverē, ir Dieva augs un audzinātājs ir dārznieks, kas tam sagādā gaismu un barību utt. No šī viedokļa raugoties, F. Frēbels atzina, ka patstāvībai un īpaši iztēles tieksmei jābūt audzināšanas kodolam.

2. F. Frēbela dzīves ceļš
Frīdrihs Frēbels (1782-1852) dzimis Tīringenē galma mācītāja ģimenē. Viņš agri kļuva bārenis, tāpēc audzināšanu uzņēmās mātes brālis, arī mācītājs. F. Frēbels klausījās lekcijas Jēnas universitātē. No 1808. gada līdz 1810. gadam F. Frēbels strādāja Iverdonā pie J. Pestalocija, kura pedagoģiskās idejas ietekmēja jaunieti. F. Frēbels centās Vācijā izveidot elementārās skolas, kurās mācību darbs būtu saistīts ar lauksaimniecisko un amatniecisko darbu. Sastopot pretestību savai iecerei, viņš atkal aizbrauca uz Šveici.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1173490
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties