Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:388606
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fernans Magelāns ir dzimis 1480. gadā muižnieka ģimenē ar seniem slaveniem ciltsrakstiem. Viņa dzimtais novads Sabroža piederēja pie Portugāles nomaļākajiem un mežonīgākajiem kalnu apgabaliem. Pusaudža gados viņš pēc rūpīgas militāras apmācības devās uz galvaspilsētu un iestājās karaļa dienestā. Dzīvodams galmā, jauneklis ievingrinājās kara mākslā un ieguva zināšanas arī jūrlietās, tikdamies ar slaveniem kapteiņiem un stūrmaņiem, iepazīdamies ar kartēm un navigācijas instrumentiem.
Tajos laikos daudzi jaunekļi, to skaitā arī Magelāns, rautin rāvās projām no dzimtenes uz tālo teiksmaino Indiju. 1504. gadā Magelāns brīvprātīgi pierakstījās par karavīru uz Almeidas kuģiem. Visi zināja, cik tāls, grūts un bīstams ir ceļš uz aizjūras zemēm. Pirmajos braucienos, vētrās, kaujās un slimībās gāja bojā kāda puse kuģa ļaužu.
Tie, kas taisījās iziet briesmu pilnajā okeānā, parasti izsūdzēja grēkus un uzrakstīja arī testamentu, tā sagatavodamies uz nāvi. Arī Magelāns 1504. gada 17. decembrī uzrakstījis testamentu (daži zinātnieki to gan uzskata par viltojumu). Savu mantu nākamais lielais jūrasbraucējs novēlējis savai māsai, tās vīram un viņu abu dēlam. Magelāns lūdza mantiniekus paplašināt vectēva muižu, cik vien iespējams, piebilzdams, ka Magelānu dzimta piederot pie visizcilākajām, labākajām un senākajām visā karalistē. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1207519
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties