Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441717
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tradicionālā sieviete gaidītu, kad kāds steigsies viņu izglābt, bet šajā multfilmā sievietes tēls tiek veidots tā, ka viņa ir tā, kura pati saviem spēkiem izglābjas no bīstamas situācijas. Piemēram, cīņā ar lāci, Merida pašas spēkiem spēj uzrāpties pa akmeņiem līdz jumtam, un aizmukt no uzbrukuma. Šī situācija pilnībā sagrauj tipisko meiteņu attēlošanas tēlu multfilmās.
Multfilmu auditorija lielākoties, protams, ka ir bērni. Jaunā paaudze ļoti iedziļinās redzētajā, mācās no tā, tādēļ arī šo multfilmu var saukt par sava veida izziņu materiālu. Tajā bērns var mācīties par dzimumu vienlīdzību, lauzt stereotipus. Šī multfilma lauž iepriekšējo Disneja filmu radīto priekšstatu par sievieti – ka sievietes ir princeses, kuras ir vājas, tām ir jākopj māja, jāgaida savs glābējs. Beidzot ir multfilma, kura bērnam var likt saprast, ka pašam ir jāzina savi mērķi, nedrīkst gaidīt uz citu palīdzību. Uzskatu, ka šāda veida sieviešu modelis ir arī jārāda citās filmās, protams, ka saglabājot sievietes tēlā arī sievišķību, bet noteikti ir jāpārtrauc bērnos iekodēt, ka sieviete ir vāja un nevarīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties