Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:938803
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Kas, tad īsti ir „fast food”    4
1.2.  „Fast food” vēsture    4
1.3.  McDonalds    5
1.4.  Veselīgs uzturs    7
1.5.  Veselīga uztura pamatnoteikumi    11
1.6.  Ar „Fast food” saistītās veselības problēmas    13
2.  Darba metodika    14
3.  Pētījums un tā rezultāti    15
  Izmantotā literatūra    19
  Anotācija    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrībai attīstoties un dzīves ritmiem kļūstot intensīvākiem, cilvēkiem ar vien mazāk laika atliek ēdiena gatavošanai, tādējādi lielāku popularitāti gūst ātrās ēdināšanas restorāni. Cilvēkiem jāskrien uz darbu, tikšanās, biznesa darīšanas, arī skolēnu vidū, lielāku nozīmi vidusskolā gūst dažādi treniņi, dejošanas, kori, protams, arī lielāka slodze uz mācībām un olimpiādēm. Bet vai tā tiešām ir? Vai vienkārši cilvēkiem labāk garšo šis ēdiens un viņi to ēd labprātāk nekā mājās uzvārītas olas ar maizītēm vai ”vecāsmātes ceptās pankūkas”, to mēs mēģināsim noskaidrot šajā darbā. Daudzi, protams, ēd ‘’fast food’’ arī kā uzkožamo, piemēram, pie datora, vai skatoties TV pa reklāmas pauzēm.
Pēc mūsu pieredzes var teikt, ja Valmierā būtu Mcdonalds, tad ātrās uzkodas būtu guvušas lielāku popularitāti Valmieras jauniešu vidū, jo gandrīz katru reizi, kad tiek apmeklēta Rīga, tiek pusdienots McDonaldā. Protams, visi zina, ka tas nav īpaši veselīgi, bet, lai Rīgā ēstu kartupeļus ar mērcīti, kurus var dabūt skolas kafejnīcā, mājās un visās ēdināšanas iestādēs, tad tomēr tiek izvēlētas ātrās uzkodas.
Visu iepriekšminēto ņemot vērā, šī darba mērķis ir izzināt, kā ātrās uzkoda ietekmē cilvēka organismu un vai tas tiešām ir guvis ļoti lielu izplatību jauniešu vidū.
Darba mērķis: Uzzināt skolēnu domas par „fast food” un tā popularitāti viņu vidū, izmantojot anketēšanu.
Darba uzdevumi:
1.Izpētīt literatūras avotus par šo tēmu.
2.Veikt anketēšanu Valmieras jauniešu vidū.
3.Apkopot iegūtus datus.
Hipotēze: Jaunieši labprāt labāk ēd fast food, kaut vai ir arī pieejami ātrās ēdināšanas restorāni, kur servē veselīgu ēdienu.
Kas tad īsti ir ‘’Fast food’’ ? 1.1. nodaļas attēls.
‘’Fast food’’ mums katram asociējas ar kaut ko citu, dažiem tie ir burgeri vēl kādam tās ir picas, bet vēl kādam citam tie ir pelmeņi. Bet kas tad tas īsti ir?
‘’Fast food’’ ir termins, kas tiek pielietots ēdienam, ko var pagatavot upasniegt ļoti ātri. Kamēr jebkurš ēdiens ar īsu pagatavošanas laiku var tik uzskatīts par ‘’fast food’’ viss biežāk šis termins tiek piedēvēts ēdienam, kas tiek pasniegts restorānā, stendā, kioskā vai veikaliņā ar zemu pagatavošanas kvalitāti un viss biežāk ēdiens tik pasniegts iepakojumā, nevis uz šķīvjiem.
Lai atvērtu ātrās ēdināšanas restorānu prasības tam ir visai zemas, tādēļ tie mūsdienās ir guvuši lielu izplatību un izplatās vēl joprojām ļoti strauji, jo par zemām izmaksām var gūt lielu peļņu. [1.,3.]
1.2. ‘’Fast food’’ vēsture.
Termins fast food Merriam-Webster 1951.gadā izdotajā vārdnīcā, taču ‘’fast food’’ kā tāds ir pastāvējis ļoti sen.
Doma pārdot gatavu ēdienu ir cieši saistīta ar pilsētu un sabiedrības attīstību. Senās Romas apdzīvotākajos rajonos daudzi bija atkarīgi no šādiem gatavā ēdiena pārdevējiem. No rītiem vīnā mērcēta maize kā našķis, bet pusdienās un vakariņās tika ēsti dažādi cepti dārzeņi un zupas, kuras arī tirgoja uz ielām. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties