Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:430603
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Ieskats ēterisko eļļu vēsturē    3
3.  Ēterisko eļļu iedarbība uz organismu    3
4.  Afrodiziaki – seksuālie aromāti    4
5.  Ēteriskās eļļas intīmajā dzīvē    5
6.  Praktiskas receptes seksuālo jūtu pastiprināšanai    7
7.  Secinājumi    8
8.  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Dzīvodami ikdienas pelēcībā, kas ir pārpildīta ar stresu, un dzenoties pēc naudas, cilvēki ir aizmirsuši par mīlestības jūtu un attiecību kopšanu. Seksopatologi apgalvo, ka dažkārt aromāti spēj atrast “pazaudēto laimi”. Tāpēc izvēlējos referāta tēmu „Ēteriskās eļļas vīrieša un sievietes intīmajā dzīvē”. Mana referāta mērķis ir sniegt vispārīgu ieskatu par ēterisko eļļu nozīmi vīrieša un sievietes intīmajā dzīvē, palīdzot atklāt partneriem daudzas jaunas sajūtas seksuālajās attiecībās.
Aromātu ietekme uz cilvēka emocionālo un fizisko stāvokli ir pazīstama jau ļoti sen, tā tika izmantota gan maģiskajos rituālos, gan baznīcās, gan tautas dziedniecībā. Šobrīd ir daudz pētījumu un publikāciju par ēterisko eļļu ietekmi uz cilvēka psihisko, fizisko, emocionālo un bioenerģētisko stāvokli. Katrs cilvēks ir unikāls un ēteriskās eļļas ļauj mums apzināties savu individualitāti. Katra eļļa ir īpaša ar savu iedarbību, īpatnībām, enerģētisko potenciālu.
Aromātiskās eļļas ir vienas no vecākajiem pasaules eliksīriem, kuras spēj atklāt visskaistākos mīlestības mirkļus. Izslavētie mīlētāji Kleopatra, Maķedonijas Aleksandrs, Kazanova, Katrīna II, marķīze de Pompadūra izcili izmantoja ēteriskās eļļas, lai pievilinātu pretējā dzimuma pārstāvjus.
Augu aromātiskās vielas tiek lietotas jau kopš seniem laikiem. Mūsdienās šīs zināšanas atkal tiek izvērtētas un it kā atklātas no jauna. Pie mums pēdējos gados ēteriskās eļļas guvušas plašu izplatību, un tās izmanto ārstnieciskā metodē — aromātu terapijā.
Ēteriskās eļļas ir ļoti aromātisku organisko vielu maisījumi, kas rodas augos. Atšķirībā no augu eļļām (olīveļļas, kukurūzas, saulespuķu eļļas u.c.) ēteriskās eļļas nav taukainas. Ēteriskās eļļas ir vieglas, gaistošas (tieši tādēļ tās var ieelpot). Tās sastāv no sarežģītiem organisko vielu (skābju, aldehīnu, ketonu, terpēnu u.c.) maisījumiem. Piemēram, rožu ēteriskā eļļa satur apmēram 500 dažādu komponentu.1
Latvijā ar aromterapiju jau vairākus gadus nodarbojas Svetlana Vasjagina, kura savas gūtās atziņas ir apkopojusi ne vienā vien grāmatā. Viņa atklāj, ka pareizi lietojot ēteriskās eļļas, tās spēj radīt brīnumus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties