Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:170655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  ES UN KRIEVIJAS ATTIECĪBU GALVENĀS IEZĪMES    4
  ES – Krievijas attiecību galveni jautājumi    5
  ES – Krievijas attiecību problēmjautājumi    5
  Tacis programma    7
  ES – KRIEVIJAS SADARBĪBAS JOMAS    7
  ES – KRIEVIJAS ATTIECĪBU PERSPEKTĪVAS    8
  SECINĀJUMI    10
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    11
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas drošības stratēģija pareizi izvirza Krieviju par galveno spēlētāju ģeopolitiskajā, kā arī drošības ziņā gan globālā, gan arī reģionālā līmenī. Krievijai ir ļoti liela ietekme uz Eiropas Savienības kaimiņvalstīm, kā arī Centrālās Āzijas valstīm.
Izšķiroša nozīme ES – Krievijas attiecībās ir faktam, ka Krievija ir galvenais enerģijas piegādātājs Eiropas Savienībai.
Neskatoties uz relatīvi mazo ekonomiku, Krievija ir liels augošs tirgus ES dalībvalstīs ražotajiem produktiem un pakalpojumiem. ES arī uzskata Krieviju par galveno sabiedroto tās centienos apkarot jaunus drošības apdraudējumus, ieskaitot terorismu, piesārņojumu, noziedzību, kā arī nelegālo migrāciju un nelegālu tirdzniecību.
ES ir ieinteresēta sadarbībā ar Krieviju, lai veicinātu politisku, sociālu, kā arī ekonomisku stabilitāti Krievijā, šajā reģionā, kā arī visā pasaulē. Jau tagad ES un Krievijas sadarbība ietver Krievijas ekonomikas modernizāciju, tās integrāciju pasaules ekonomikā, kā arī starptautiskos un drošības jautājumus.
Lielākajā daļā jautājumu Krievija cenšas panākt atšķirīgus nosacījumus attiecībām ar jaunajām dalībvalstīm nekā ar pašreizējām ES dalībvalstīm. Krievijas interesēs ir neļaut pilntiesīgai ES robežai pārvietoties uz jauno ES dalībvalstu austrumu robežu, joprojām noturēt divu robežu esamību, divu dažādu ES dalībvalstu kategoriju esamību attiecībās ar Krieviju.
Lai arī jautājumi no abām pusēm aptver ļoti plašu attiecību spektru, galvenajā uzmanības fokusā atrodas tieši jautājums par Pievienošanās un sadarbības līguma paplašināšanu attiecībā uz jaunajām ES dalībvalstīm. Šis jautājums kļuvis par centrālo arī tā iemesla dēļ, ka tas parāda ES dalībvalstu spēju vienoties par kopēju un pietiekoši stingru pozīciju attiecībās ar Krieviju. Jau ES padomes darba grupās un COREPER līmenī notikušās diskusijas parāda, ka eksistē viedokļu atšķirības jautājumā cik stingra šī pozīcija varētu būt, vai pieļaut kādu nosacījumu izvirzīšanu un apspriešanu šī jautājuma kontekstā vai nē.1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties