Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:137095
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Difterija    4
  Gripa    4
  Tuberkuloze    5
  Plaušu karsonis    5
  Pneimokinoze    6
  Audzēji    7
  Pleirīts    8
  Astma    9
  Pneimoskleroze    9
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikums    12
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlējos rakstīt par elpošanas orgānu slimībām tāpēc, ka tās ir diezgan izplatītas. Piemēram tagad ļoti daudzi slimo ar gripu, plaušu karsoni un citām slimībām. Es arī gribēju uzzinā kaut ko par šīm slimībām vairāk.
Difterija ir akūta infekcijas slimība, kam raksturīgs iekaisums un plēvaini aplikumi uz gļotādas vai ādas, kā arī organisma smaga, vispārēja intoksikācija.
Difterijas ierosinātājs ir nūjiņveida baktērija, kas labi iztur izžūšanu, ir noturīga pret aukstumu, ilgi saglabājas uz priekšmetiem, kurus lietojuši slimnieki vai baktērijas nēsātāji.
Difterijas infekcijas avots ir ar difteriju slims cilvēks, kā arī vesels cilvēks – baktērijas nēsātājs. Visbiežāk cilvēka organismā difterijas nūjiņas nokļūst caur mandelēm, rīkles un deguna gļotādu. Ar difteriju var inficēties ieelpojot gaisu, kas satur mikroskopiskus pilienus ar baktērijām, kuras runājot, klepojot vai šķaudot izplata difterijas slimnieks vaimikrobu nēsātājs. Tādā veidā var inficēties darbavietā, veikalā, sabiedriskā transportā, kafejnīcā, deju zālē, kinoteātrī, u.c. sabiedriskās vietās.
Difterijas ārstēšana noris vieglāk, ja tiek sākta laikus. Pat vieglas slimības formas var izraisīt grūti ārstējamas komplikācijas un ārstēšana šādā gadījumā var ieilgt pat vairākus mēnešus. Nav garantijas, ka neiestāsies invaliditāte. Difterijas slimnieka pilnvērtīga ārstēšana iespējama tikai slimnīcā.

Gripa.
Gripa ir akūta, sevišķi lipīga elpošanas orgānu vīrusu infekcija. Salīdzinot ar citām infekciju slimībām, gripa atšķiras ar ātrumu, ar kādu tā izplatās un izraisīto komplikāciju biežumu un smagumu, kuru dēl gripas epidēmijas laikā 2 – 5 reizes pieaug hospitalizāciju skaits un cilvēku griešanās biežums pēc medicīniskās palīdzības.
Gripaskizsaucējs ir vīruss, kas atšķiras no citiem vīrusiem ar savu mainīgo dabu. Uz tā ārējā apvalka atrodas antigēni, kuri katru gadu ir citādākā kombinācijā. Vīrusam nokļūstot cilvēka organismā, izveidojas antivielas pret šiem antigēniem. Jo ātrāk organisma imūnā sistēma izveido antivielas, jo ātrāk cilvēks izveseļojas un izveidojas imunitāte. Antivielas, kas izveidojušās iepriekšējā sezonā, nav vairs derīgas attiecībā uz nākamās sezonas gripas vīrusu, tāpēc katru gadu cilvēki ar gripu slimo no jauna.
Kālarlgripaslvīrusulinficējas?
Gripas infekcijas avots ir slims cilvēks. Tam klepojot, runājot, šķaudot apkārt veidojas aerosola mākonis, kas satur augstu vīrusu koncentrāciju. Pēc kartīgas nošķaudīšanās vīrusi var izplatīties 6 metru attālumā. Inficējas, ieelpojot gaisu, kas satur gripas vīrusus vai lietojot priekšmetus, uz kuriem atrodas slimā cilvēka deguna un rīkles sekrēti. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties