Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194728
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija (Latviski)    3
  Anotācija (Angliski)    4
  Uzdevumu risinājumi    4
1.1.  Finanšu uzdevumi (4 uzdevumi)    9
1.2.  Optimālā punkta izvietojums (2 uzdevumi)    9
1.3.  Ražošanas plāna optimizācija (3 uzdevumi)    13
1.4.  nvestīciju portfelis (1 uzdevumi)    19
1.5.  Ostas (2 uzdevumi)    21
  Secinājumi    24
  Izmantotā literatūra    25
Darba fragmentsAizvērt

Šī kursa darba tēma saistīta ar matemātiskajiem aprēķiniem Ms Excel. Elektroniskās tabulas atvieglo dažādu aprēķinu veikšanu. Viss notiek elektroniski, atliek vien savadīt izejošos datus, piemeklēt pareizās formulas un uzdevums aprēķināts. Praktiski tabulas ir datubāzes pamats, pārsvarā visa informācija tiek glabāta tabulās. Visi citi datu bāzes elementi palīdz tikai efektīvi, šos datus apstrādāt un izveidot atlasi, parādīt to vajadzīgā griezumā, kā arī jaunu tabulu izveidošanā. Iegūtos datus var viegli pārveidot, kā grafikos tā arī diagrammās, kuras var izmantot, kā darba prezentācijas pārskatāmos materiālus, jo vienkāršu ciparu apskatīšana nedod optimālu priekštatu par notiekošo.
Šajā kursa darbā apskatīšu vairākus variantus, kā aprēķināt finanšu uzdevumus, jo bez šādiem matemātiskajiem aprēķiniem nav iedomājama uzņēmuma ikdiena. Aprēķini tiek veikti katru dienu, lai redzētu uzņēmuma darbības attīstības tempus un spētu plānot un prognozēt turpmāko uzņēmu attīstības virzienu. Optimālā punkta izvietojums, ražošanas plāna optimizācija, kā arī investīciju portfelis, ar aprēķiniem un reāliem rezultātiem pierādīšu, kā Jūsu vietā domā Ms Excel elektroniskās tabulas. Izmantojot Solver sniegtās iespējas, mēs maksimāli samazinām laiku, kas jāizmanto, lai spētu apkopot un izvērtēt datu sniegto informāciju.
Kursa darba mērķis ir padziļināt zināšanas par MS Excel elektronisko tabulu pielietojumu. Atrisināt uzdevumus, lai varētu pierādīt to, kā, izmantojot elektroniskās tabulas, mēs atvieglojam matemātisko aprēķinu darbību veikšanu.
Lai veiksmīgi sasniegtu izvirzīto mērķi tiek izvirzīts uzdevums iepazīties ar mācību un zinātnisko literatūru, kurā ir atspoguļota informācija par MS Excel iespējām. Lai pielietotu un nostiprinātu iegūtās zināšanas tika atrisināti uzdevumi, kas pierāda elektronisko tabulu nepieciešamību un plašās darbību iespējas.
Darba izstrādāšanas metode balstās uz mācību literatūras analīzi, kā arī uz praktisko darbu veikšanu. Darbā izmantota mācību un zinātniskā literatūra, ka arī interneta resursi.
MS Excel nodrošina ļoti bagātas iespējas visdažādāko uzdevumu izveidē praktiski jebkurā mācību priekšmetā ar minimālu laika un resursu patēriņu, jo šajā lietotnē ir iespējas izmantot loģiskās funkcijas, bet to izmantošana ļauj realizēt atbilžu apstrādes bloku bez programmēšanas iespēju izmantošanas.
Izmantojamo paņēmienu klāsts testu un uzdevumu realizācijai MS Excel vidē ir ļoti plašs, iespēju ārkārtīgi daudz un pat liela apjoma darbā, kas būtu veltīts tieši šādai tēmai, tās visas pilnībā apskatīt diez vai būtu iespējams. Ļoti daudzas nianses ir atkarīgas no konkrētā realizējamā uzdevuma.
Programma Microsoft Excel ir paredzēta dažādu aprēķinu veikšanai, ko var izmantot gan elementāros ekonomiskos aprēķinos, gan veidojot lietišķo grafiku un vienkāršas datu bāzes nelielam uzņēmumam, iekļaujot grāmatvedības elementus. Ar Microsoft Excel palīdzību var veikt datu analīzi, optimizāciju un aprēķinu scenāriju izstrādi.
Microsoft Excel pamatiespējas:
Datu ievadīšana un rediģēšana;
Formulu ievadīšana aritmētisku aprēķinu veikšanai;
Funkciju izmantošana formulās;
Formulu kopēšana;
Tabulas rediģēšana un noformēšana;
Rindu šķirošana tabulās;
Diagrammu veidošana
Šajā kursa darbā tika aprakstīta MS Excel pielietošana matemātikas, ekonomikas un finansu uzdevumos, ir apskatīti vairāki piemēri un ir pierādīts, ka programma ir piemērota darbam ar ekonomikas uzdevumiem. Programmu ir viegli lietot un tā ir rekomendēta gan iesācējiem, gan profesionāliem lietotājiem, dažādu matemātikas, ekonomikas un finansu uzdevumu risināšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties