Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:724185
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāpēc ir vērts rakstīt un pievērsties tematam par vides ētiku? Uzskatu, ka cilvēka un apkārtējās dabas savstarpējo attiecību problēmas ir ļoti saasinājušās un turpina saasināties. Cilvēce priecājas par saviem sasniegumiem un progresu, aizmirstot, ka paralēli tam tā sevi pakļauj iznīcības riskam. Cilvēks aizmirst, ka dabas likumus viņam neuzveikt un daba iejaukšanos pieļaus tikai līdz zināmam momentam. Šobrīd daudzi ir sapratuši šīs problēmas nozīmību un mēs cenšamies it visā atsaukties uz dabīgo, veselīgo – dabiskā kosmētika, īpaši ekoloģiski tīrs uzturs, dabīgie materiāli, videi draudzīgs iepakojums u. tml. Izklausās skaisti, bet dažubrīd liekas, ka ar to mēs tikai sevi mierinām, jeb „aizmālējam acis”, lai aizmuktu no skarbā patiesības.
Iesākumā apskatīsim dažas definīcijas, kas nepieciešamas pilnīgākai šī darba izpratnei:
*vide – tie ir visi nosacījumi un faktori gan dzīvie, gan nedzīvie, kas ietekmē organismu, vai pat kādu veselu organismu sistēmu visā tā dzīves vai pastāvēšanas laikā. Šī jēdziena saturu veido: dabas vide, cilvēka pārveidotā vide, sociālā vide, cilvēka iekšējā vide.
*ētika – kā praktiskā filozofija ir mācība par dzīves gudrību, par labākas dzīves un sadzīvošanas meklējumiem pa cilvēka dzīves jēgas nozīmīgām problēmām. Ētikas uzdevums ir risināt praktiskās tikumības problēmas, kādas cilvēkam rodas dzīvē – kā rīkoties, ko uzskatīt par labu vai ļaunu utt.
*vides ētika – tikumisko normu sistēma, kas atspoguļo cilvēka pienākumus un atbildību par vidi, augu un dzīvnieku valsti, kā arī par cilvēci.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1157084
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties